momencik zaraz zapodam a podoba wam sie moja bryka ta ze zdiecia :-? :mrgreen: :mrgreen:
Wersja do druku
momencik zaraz zapodam a podoba wam sie moja bryka ta ze zdiecia :-? :mrgreen: :mrgreen:
jak dla mnie też wszystko ok, radziłbym sprawdzić monitor, zobacz swoje fotki u kogoś innego na kompie, pewnie będzie ok.
monitor mam dobry sprawdzalem u kolegi tez sa takie a tak wogule to ne sa juz takie na podgladzie w aparacie a tu macie kolejny przyklad zwruccie uwage na chodnik<asfalt>na peronie jednej drugiej strony i jak lapie czerwien na czole lokomotywy <to jest ten zolty pas>
http://www.gmfk.cal.pl/cpg144/displa...?album=2&pos=0
No po drugiej stronie peronu widac, ale to do mnie nie przemawia, a na czole pociagu hmm... Nie jest to takie straszne, jak mozesz to daj jakis przyklad bardziej kontrastowy? A jesli chodzi o pierwsza strone peronu to jest chyba ok?? Za duzo elementow na tym zdjeciu ciezko sie skupic ;)
Może wrzuć troszkę cyjanu, zdejmij nasycenia i będzie OK. Albo kolor selektywny, krzywe itd. W różnych miejscach jest różne światło, więc uzyskanie "idealnego" dla własnego oka balansu od kopa nie jest wykonalne. Po to jest obróbka :)
wg. mnie wszystko jest ok...
Przeglądająć resztę kolekcj zdjęć pogubiłem się w tych oznaczeniach lokomotyw.
Wszystkie prawie zielone , czarwonych mało a ładniejsze są o niebo :-D
Esktar zrobiona dokumentacja naszej koleji, z tego co widze troche jeździsz tymi szynowcami bo zdjęcia porozsiewane po różnych okolich. Przydało by się troche szczegółów, takich ciufek np. jakiś silnik.
Dla nas szarych ludzi to jest poza zasięgiem wzroku :cool:
no to wrzucam jeszcze jedna foke dla przykladu zwroccie uwage jak niebo ucieka w kierunku czerwieni:
http://img141.imageshack.us/my.php?image=tmp53zm.jpg
Cytat:
Zamieszczone przez ep09gregory
Sorki ale ja to zdjęcie oglądam i pod xnview i w fotoszkapie i w IE, i ni huhu czerwieni tam nie widze. Może jednak coś nie halo z balansem bieli. O ile na tym zdjęciu z transportem NATO można coś zauważyć to tutaj nic, zero, null.
Chyba te chmury sprawiają Ci takie wrażenie na tle zimnoniebieskiego nieba.
macie racje to ja jestem przewrazliwiony dzieki za pomoc utzymaliscie mnie na duchu trzeba focici tylko focic :p
Cytat:
Zamieszczone przez Zaku
jesli ktos zainterswowany koleja to zapraszam nr gg 4610536:-D