właśnie kupiłem 5D - Foto-Pasja w Krakowie. Cena dobra a i 2-letnia gwarancja. Biorę się powoli za zabawę.
pozdrawiam
P.S. Nadal poluję na szkła ale nie wiem czy zostawić 70-200/f4 i dokupić 100-400IS czy też sprzedać f4 i kupić 70-200IS + TCx2
Wersja do druku
właśnie kupiłem 5D - Foto-Pasja w Krakowie. Cena dobra a i 2-letnia gwarancja. Biorę się powoli za zabawę.
pozdrawiam
P.S. Nadal poluję na szkła ale nie wiem czy zostawić 70-200/f4 i dokupić 100-400IS czy też sprzedać f4 i kupić 70-200IS + TCx2
Polecam drugą opcję. 200mm 2.8 często się przydaje.
Cichy też tak myślę. Ale zastanawiam się nad wersją (wiem, że było wiele razy - wszystko przeczytałem i nadal nie wiem) - różnica 2000pln i nie wiem czy jako fotoamator powinienem się jednak zaopatrzyć w IS czy też to tylko bajer. Szkło i tak jest ciężkie więc powinien się przydać a skoro przeszedłem na FF (ogniskowe mi maleją) to 70-200 będzie teraz częściej używany - w pomieszczeniach pewnie też bo lubię zdjęcia "portretowe" a wtedy robi się trochę ciemno.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Ja mam wersje bez IS i jakoś nie narzekałem nigdy na poruszone zdjęcia.
zoom z TCx2 to jest IMHO nieporozumienie, szkoda kasy.
Pozwolę się nie zgodzić. Używam już rok takiego zestawu i jestem bardzo zadowolony.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Przykład z ubiegłego weekendu 200 x 2 f 5.6
Wyglada obiecujaco, mozesz pokazac wycinki 1:1 z oczu włosów ust ?? Sam jestem zainteresowany jak sprawdza sie 70-200+tc2 Thanks from mountains ;) :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
mam nadzieję, że takie same efekty będą przy 70-200 z IS