Przepraszam niedopatrzylemCytat:
Zamieszczone przez Peri Noid
Wersja do druku
Przepraszam niedopatrzylemCytat:
Zamieszczone przez Peri Noid
Cytat:
Zamieszczone przez _invictus
Rozumiem, że
SE = Single exposure
AF = Auto focus
AI = ???
OS = One Shot
a może
AF OF = Auto focus switched off?
AF OS = Auto Focus One Shot then refocus ?
AF SE AI-Servo = AF Single Exposure Artificial Inteligence Servo ?(chyba przsadziłem z wyobraźnią)
Jeśli moje domysły są poprawne, jaka jest różnica między OS a SE?
Muszę przyznać że wyłazi ze mnie amatorszczyzna i brak podstawowych wiadomości o moim sprzęcie :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: za co przepraszam.
Pozdrawiam
Perfektcom
PS Przeczytaem cay wtek na temat problemu wasi z 300D u jednego i dochodzo wniosku e tytuł mojego postu jest za daleko posunieta konkluzją. Powinno być "=> nieświadomy użytkownik" Nie mniej szkam odpowiedzi na mój problem
fakt, wyobraźni Ci nie brakuje :) OS= one shot [pojedyncze nastawienie ostrości], SE= servo [ciągłe nastawianie ostrości względem zmieniającej się odległości od celu] (w 300D to raczej semi-servo bo by zwolnic migawke, trzeba wcisnąc lewy krzyżak po namierzeniu)Cytat:
Zamieszczone przez perfektcom
Ściągnij instrukcję do 10D albo 350D a może wszystko stanie się jasne.
wielkie dzięki
perfektcom -napisz czy pomogła instrukcja :)
Panie i Panowie,
Dziekuję wszystkim za pomoc. Mam wiele nauki przed sobą. Faktycznie instrukcje pomogły i było to prawidłowe zachowanie dla ustawienia AF SE w sofcie Wasi i UnDutchables.
Jeszcze raz dzięki.
Pozdrowienia
Perfektcom
Wczoraj miałem taki sam problem, ale odrazu zauważyłem żem sobie Servo ustawił nie te co trzeba ;)