pytam bo to trochę dziwne...Cytat:
Zamieszczone przez Paweł Ubysz
no ale widać TTTM :mrgreen:
Wersja do druku
pytam bo to trochę dziwne...Cytat:
Zamieszczone przez Paweł Ubysz
no ale widać TTTM :mrgreen:
no właśnie, ale i tak dziwi mnie to najbardziej, że zrzut na kartę jest szybszy jak na kompa...choć teoretycznie powinno być to normą, bo o to w końcu chodzi ;-)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
tak czy inaczej to killer :mrgreen:
Gdzie można kupić to cudo ??
w pl nie kupisz, ale mozesz kupic np TU
A jak myślisz wyślą mi to za pobraniem do PL ??
Mój niemiecki jest raczej bardzo marny :(
nie wiem czy za pobraniem, karta napewno mozna kupic... w koncu to jak od nas bo z UE ;-)
Ja swoj kupowalem w www.macway.fr - Wy teoretycznie powinniście mieć z tym nawet mniejszy problem ;-) Bo ja musiałem prosić kolegę we Francji o zakup, żeby nie płacić cła na granicy UE :wink:
podoba mi się :-DCytat:
Zamieszczone przez muflon
La ferrari des déchargeurs autonomes de carte mémoire
tylko ta klapka:mrgreen:
Jak mi się "odklapie" w PD70X to przełożę z PD7X :-P Nawet gdzieś widziałem instrukcję ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
Zrobiłem mały teścik mojego nowego DigiMate III z dyskiem Samsung MP0804H 80 GB 5400 RPM 8 MB cache, oto wyniki:
1. kopiowanie z karty 1 GB Pretec Cheetah 80x bezpośrednio do fotobanku 969 MB, 140 plików RAW - czas 7m 47sek => ok 2,07 MB/sek
2. kopiowanie z karty 1 GB Pretec Cheetah 80x bezpośrednio do fotobanku 971 MB, 292 pliki JPG - czas 7m 49sek => ok 2,07 MB/sek
Wydaje mi się, że czasy są przyzwoite, ale chyba nabędę drugą, taką samą kartę, bo jak coś ciekawego się trafi, to nie będzie na czym cykać.
UPDATE:
Kupiłem drugą kartę i czas kopiowania jest dla mnie teraz nieistotny. Niespełna 8 minut na kartę 1 GB w zupełności mnie zadowala. Przy jednej karcie może to być uciążliwe, ale przy dwóch nie stanowi najmniejszego problemu