-Miałeś okazję używać S2? jestam ciekawy porównania jakości fotek, bo wszystkie z S2 na stronach testowych są jakieś dziwnie pastelowe
-Czy w S3 poradzili sobie z aberracją chromatyczną lepiej niż w S2?
Wersja do druku
-Miałeś okazję używać S2? jestam ciekawy porównania jakości fotek, bo wszystkie z S2 na stronach testowych są jakieś dziwnie pastelowe
-Czy w S3 poradzili sobie z aberracją chromatyczną lepiej niż w S2?
wyszedl juz test s3 is na dpreview ;-)
http://www.dpreview.com/reviews/CanonS3IS/Default.asp
Jak już wspominałem mój poprzedni aparat to S1, i w porównaniu do niego widzę bardzo dużą różnicę. Jest wiele funcji których nie miał S1. Jest bardzo dużo predefiniowanych ustawień automatycznych: zdjęcia na śniegu, na plaży, w pomieszczeniu, fajerwerki, tzw liście i jeszcze kilka innych, np. wybiera się celownikiem kolor i tylko ten wybrany jest na zdjęciu a inne to odcienie szarości - taka ciekawostka. Ma też dwa tryby makro, jeszcze nie testowałem: makro i super makro. No i w porównaniu z S1 o wiele szybciej łapie ostrość.Cytat:
Zamieszczone przez PawelX
to chyba najwazniejsza zecz ktora wymieniles no i jeszcze makro. reszta to takie raczej ciekawostki dla poczatkujacych. wiekszosc bardziej chetnych by robilas zawsze w trybie MCytat:
Zamieszczone przez Krzysiek1971
Przecież to aparat dla początkujących, więc chyba dobrze że są dla nich takie funkcje?Cytat:
Zamieszczone przez FOTOGRAF
tak wiem ze to aparat dla poczatkujacych, ale jednak mozna spotkac z nim bardziej zawansowanych fotografow. juz jednego widzialem wracajac ze szkoly zoabczylem faceta robiocego fotki 20D i 17-40/4 L i troche z nim pogadalem i padlo pytanie jakiego zastepczego aparatu uzywa i powiedzial ze s3 is ( ta sytuacja miala miejsce jakis tydzien temu )
Na www.dpreview.com pojawił się pełny test. Na pierwszy rzut oka S3 jest wyraźnie lepszy od S2.
spojrz pare postow wyzej :P:P:P
czy ten sprowadzony ze stanów ma polskie menu?
Kazdy ma.Cytat:
Zamieszczone przez gadzinka