Odp: Jak zrobić sobie samemu ostre zdjęcie?
Cytat:
Zamieszczone przez
NieOstrzy
A ty jesteś po prostu głupi.
Autor wątku napisał w PIERWSZEJ wiadomości to:
wymagasz od ludzi umiejętności czytania ze zrozumiem. to dla wielu poprzeczka nie do przeskoczenia.
Cytat:
Zamieszczone przez
NieOstrzy
Na pewno trzeba coś grzebać w opcjach autofokusa? Jesteś pewien?
To by było słabe zaprojektowana jeśli tak podstawowa rzecz jak WYOSTRZENIE wymagałaby odłączania jakichś opcji.
Napisałem to co napisałem. Znam to z podobnego wątku o 7DII i 5DIV właśnie, oraz doświadczeń własnych z 80D. Że słabo zaprojektowane to mów nie mi tylko programistom Canona.
Cytat:
Zamieszczone przez
NieOstrzy
A ty jesteś po prostu głupi.
Autor wątku napisał w PIERWSZEJ wiadomości to:
to co napisałeś , miszczu intelektu można zrobić z AF
wiec albo naucz się pisać z sensem albo nie pisz wcale
Cytat:
Zamieszczone przez
NieOstrzy
Hmmm,smartfon... Ale wymagane jest połączenie z internetem czy nie w takim wypadku?
Mam zainstalowaną nawet ale nie pomyślałem aby ją użyć.
Nie, to połączenie po Wi-fi smartfon - aparat.
AF wtedy działa.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
twoja wiadomość na ten temat nie dotyczyła autofokusa tylko ostrzenia manualnego wiec się goń.
--- Kolejny post ---
Sprawdziłem, nistety tylko jedną fotkę można zrobić. Brak zdjęć seryjnych. Bo jest to przeniesiony tryb fotografowania w LiveWiev a tam, jak wiemy nie da sie ustawić robienia np. 23 zdjęć jako serię (timer). Timer dostajemy do użycia jak korzystamy z wizjera.
jak mówiła mama Foresta Gumpa
"poznać głupiego po pytaniach jego"
zastanów się dwa razy o co chcesz spytać to nie będzie nieporozumień
Re: Jak zrobić sobie samemu ostre zdjęcie?
Ja używam chińskiego pilota na radio, odbiornik podłącza się w gniazdo wężyka spustowego. Co prawda nie z 5D4, ale pewnie i do tego modelu będzie, jeśli ma gniazdo na wężyk.
Odp: Re: Jak zrobić sobie samemu ostre zdjęcie?
Cytat:
Zamieszczone przez
NieOstrzy
twoja wiadomość ... wiec się goń.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
jak mówiła mama Foresta Gumpa
"poznać głupiego po pytaniach jego"
Koledzy, proponuję nie brać wzoru z polityków. W sumie to powinny tu być dwie kartki. Ale jako pierwsze jest ostrzeżenie "wzrokowe" ;)
Metoda że smartfonem niestety nie była dobra. Sprawdziłem i w zasadzie sprowadzala się praca do namolnego wyciskania or ścisły Zrób zdjęcie bo z jakiegoś powodu też w tym samym miejscu ostrość łapal, a raz w tym samym miejscu mówił że nie (Focus failed - komunikat). Więc w zasadzie wciskasz przycisk robienie zdjęcia z założenia po 10x i za którymś razem złapie. Żadnego odczucia "fajnego flow pracy" nie ma z tym.
Inna rzecz. Nie jestem pewien czy jak w trybie wizjera włączę fotografowanie to za każdym razem przy okazji każdego kolejnego zdjęcia w serii aparat ostrzy ponownie czy zapamiętuje ostrość na samym początku i potem jej nie zmienia. Jak to jest? Ktoś wie czy ostrzy od nowa do każdego zdjęcia z tych nu zadanych?
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
Jeszcze raz prośba, krytykujemy poglądy, nie autora....