Odp: C 700D czas na zmiany ....?
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Wujek dobra rada. Ale przeczytałeś już w stopce, jakie ma szkła?
dałbym sobie rękę uciąć, że tej stopki wcześniej nie było...
Cytat:
Zamieszczone przez
p0m
dałbym sobie rękę uciąć, że tej stopki wcześniej nie było...
Nie rydzykuj odcięciem organów ;)
Re: C 700D czas na zmiany ....?
Odpowiadając na zapytanie "C 700D czas na zmiany ....?" ze swojego punktu widzenia podpowiem, że nie widzę sensu. O ile obecny aparat działa to sama zmiana na coś nowszego nic nie wniesie. Osobiście to mam, co mam i jakoś mi w robieniu zdjęć nie przeszkadza mi to, że aparat jest nieco wiekowy ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
dredorc40
po kupnie 80d lub 70d będę mógł powiedzieć sobie ,no różnica kolosalna w jakości zdjęć , lepsze kolory ,zdecydowanie lepsza ostrość i ten AF to rewelacja w porownaniu do mojego starego 700d :).700d nie jest zły jak na amatorską lustrzankę, ale technika idzie do przodu i kto stoi w miejscu ten sie cofa :).Może bardziej doświadczeni koledzy z forum pomogą podjąć tą jakże trudną decyzje w wyborze nowego body.
Pozdrawiam.
Zmiana lustrzanki nie spowoduje "robienia" lepszych zdjęć :) A kolory to zależą bardziej od fotografa - od tego jak potrafi operować światłem i jak dobry jest w postprodukcji. Zmiana puszki w tym nie pomoże, może jedynie ułatwić niektóre sprawy.
Na temat ostrości i "rewelacyjnego AF-a" się nawet się nie wypowiadam, bo mam trochę inne doświadczenia. No ale do tego - to warto samemu dojść nawet metodą prób i błędów :)
Cytat:
Zamieszczone przez
dredorc40
Da się wyciągnąć więcej, zmieniając kompozycję i czekając na lepsze światło :-)
Witam.Dziękuję wszystkim za pomoc w podjęciu decyzji odnośnie zmiany body.Przemyślałem sprawę i pozostaję przy 700D.Może z czasem dorosnę do FF, a na razie postaram się wycisnąc z mojej puszki wszystko co się da.:)
Pozdrawiam.
Moim zdaniem lepiej dozbierać na lepsze szkiełko, np.: 16-35/f4L ?
Re: C 700D czas na zmiany ....?
I słusznie. Zmiana APS-C na FF często nic nie wnosi dla fotografa (pisze o sobie - bo wróciłem do APS-C, choć FF też używam i nie czuję dyskomfortu).
Cytat:
Zamieszczone przez
krzych.g
Moim zdaniem lepiej dozbierać na lepsze szkieÅ‚ko, np.: 16-35/f4L í ½í¹‚
To szkiełko na Asp-c nie będzie lepsze nawet od kita 18-55 stm, radzę poszukać tematów na tym forum o doborze szkieł do aparatów z matrycami apsc
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
To szkiełko na Asp-c nie będzie lepsze nawet od kita 18-55 stm, radzę poszukać tematów na tym forum o doborze szkieł do aparatów z matrycami apsc
Może do aps-c to był nie najlepszy przykład ale sigma A 18-35/1.8 chyba może być :)