Moja żona ale już bez Downa wybrała. Też mi się podoba. :p :p :pCytat:
Zamieszczone przez AGO
Wersja do druku
Moja żona ale już bez Downa wybrała. Też mi się podoba. :p :p :pCytat:
Zamieszczone przez AGO
moja tez ostatnio na roz mnie namawia, wiec tak mi sie zauwazylo, a kolegow nalezy nie brac tak serio (przynajmniej zawsze :D ). Obecna sytuacja polityczna nie sprzyja milosci do innych obywateli :|
pozdarwiam
Czasami mnie poniesie. Ale ja kocham i szanuje wszystkich. Nawt masochistów z CB.:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez AGO
A jak jest z 5 AW. Mam 70-200f4 i dylemat bo chciałbym torbę do której wpakuje (wolałbym od góry) 350d z założonym 70-200/f4 i będę miał miejsce na tamrona 28-75f/2.8 + kit + lampa + DataBank.Cytat:
Zamieszczone przez EchoX
Lowepro Nova 4 AW jest chyba na to za mała?
Śmiejecie się, że Shaqi ma dylemat co do rozmieszczenia przegródek w torbie, ale to wcale nie jest takie śmieszne, bo czasami choćby się człowiek wściekł, to przez konstrukcję danej torby nie zrobi tak jak by chciał. Ja toczę pianę na przykład z powodu Lowepro Nova 5 i idiotycznego moim zdaniem patentu na noszenie aparatu szkłem w dół. Wszystko jest pięknie jak mam zapięte coś krótkiego (24-105, 50-kę czy jakiegoś m42) - szkło się wtedy mieści na wysokość torby i body też się dobrze wpasowuje. Ale po zapięciu 70-200 już się robi kicha, bo nie idzie tego już wepchać w "pozycję transportową" - w efekcie między foceniami albo przepinam szkła albo niosę aparat na szyi :-) Próbowałem już rozmaitych ustawień przegródek w Nova 5 - tak, żeby osiągnąć przestrzeń na wkładanie aparatu ze szkłem w pozycji horyzontalnej, ale nic nie wychodzi, bo po prostu tu braknie rzepa a tam coś jest za krótkie itd. Jeśli ktoś to rozwiązał, to może niech się podzieli metodą :-) (tylko nie piszcie, kto mi wiąże buty itp :-) ).
A tak z drugiej strony, to co raz bardziej myślę o zmianie LowePro na Tamraca - np. System Pro 8 albo 10 (noszę trochę różnych gratów). Jakby ktoś był chętny na Nova 5 w dobrej cenie, to może za jakiś czas pójdzie ona na sprzedaż :-)
Nie wiem jakie msz body i czy z gripem czy bez ale ja noszę 350 (bez gripa) z Sigmą 70-300 w nova 4 na płask na przegrudkach i innych gratach - mieści się nawet z osłoną przeciwsłoneczną. 70-200też powinno wejść. Jedyny mankament, to to iż torba jest nieco wybrzuszona do góry i nic specjalnie sztywnego w górnej kieszeni nosić nie można w miejscu gdzie body wypada. Myślę że w 5 jest jeszcze więcej miejsca (chyba że przgródki ma wyższe - zawsze mozna spróbować lekko je podgiąc i powinno wszysko ładnie się upchać).
a do ktorego minimalnie reportera wejdzie body + grip z 70-200 na plasko? i jeszcze bedzie miejsce na 2 obiektywy i lampe?
Gdzieś na forum jest link do strony z różnymi torbami i plecakami, gdzie na zdjęciach pokazane jest, różne ułożenie przegródek pod konkretne szkła, body, lampy błyskowe itp.
Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
No jest :smile:
http://www.cambags.com/
super strona no faktycznie jest wszystko ladnie pokazane ale w ziwazku z tym wlasnie mam jeszcze takie pytanie: zauwazylem ze jedno z ulozen w NOVA 4 jest takie iz aparat opiera sie o dno torby obiektywem? Czy to aby nie wplywa negatywnie na zywotnosc obiektywu? Oczywiscie bedzie roznica w zaleznosci od obiektywu ale gdybym "postawil" aprat na Kicie nie skonczy sie to jakas ustarka?
pozdr Kris