Odp: pierwsza cyfrowa lustrzanka po analogowych - co wybrac?
Cytat:
Zamieszczone przez
galicjusz
Czesc
Przesiadam sie z analogowych lustrzanek Zenit i Praktica, ktorych uzywalem pare ladnych lat temu jako hobby.
Teraz postanowilem odswiezyc temat i nabyc lustrzanke. ....
Pentax dobry do krajobrazów i widoków statycznych.
A Próbowałeś się jakoś zaznajomić z bezlusterkowcem?
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
Pentax dobry do krajobrazów i widoków statycznych.
No... Pentax niezwykle rozwojowa firma, aż chce się wchodzić w taki system.... ;)..
na pewno nie pentax, do aparatów nic nie mam i są ok ale to jest taka nisza że w każdej chwili może się skończyć
co Wy straszycie... :shock:
az tak zle to chyba nie jest...?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
No... Pentax niezwykle rozwojowa firma, aż chce się wchodzić w taki system.... ;)..
Autor wątku w pierwszym poście wymienia Pentaxa jako sprzęt którym jest zainteresowany. Ja tylko wspominam w czym ten K-70 może być dobry.
Re: Odp: pierwsza cyfrowa lustrzanka po analogowych - co wybrac?
Cytat:
Zamieszczone przez
galicjusz
co Wy straszycie... :shock:
az tak zle to chyba nie jest...?
https://www.optyczne.pl/11165-news-R..._kryzysem.html
W zasadzie trudno wyrokować bo https://www.optyczne.pl/687.10-artyk...x_i_Ricoh.html jak ktoś lubi ryzyko i jest od niego uzależniony to czemu nie?
Historię Samsunga znamy http://www.theinvestor.co.kr/view.php?ud=20170407000537
Cytat:
Zamieszczone przez
Rysiek_O
Autor wątku w pierwszym poście wymienia Pentaxa jako sprzęt którym jest zainteresowany. Ja tylko wspominam w czym ten K-70 może być dobry.
Wiesz, nie neguję że dobry tylko problem że wchodzenie w system który lada dzień się może zwinąć jest trochę bez sensu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Wiesz, nie neguję że dobry tylko problem że wchodzenie w system który lada dzień się może zwinąć jest trochę bez sensu.
Jeśli to ma być jeden aparat i jeden obiektyw, to systemem bym się specjalnie nie przejmował - jest to jakiś argument, ale nie decydujący w tym przypadku moim zdani.
Jeśli ktoś do tej pory używał analoga, to pewnie za nowinkami technicznymi nie gna i jak kupi aparat to może długo mu posłużyć.
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Jeśli to ma być jeden aparat i jeden obiektyw, to systemem bym się specjalnie nie przejmował - jest to jakiś argument, ale nie decydujący w tym przypadku moim zdani.
Jeśli ktoś do tej pory używał analoga, to pewnie za nowinkami technicznymi nie gna i jak kupi aparat to może długo mu posłużyć.
Wiem. Tyle że tu też chodzi o rynek wtórny. Moja znajoma miała Pentaxa z dwoma szkłami i ze sprzedażą były duże kłopoty delikatnie mówiąc. Żeby być w zgodzie z prawdą to po prostu ktoś się z rodziny zlitował i wziął za grosze, bo nie była w stanie tego sprzedać i to za naprawdę dobre pieniądze.
W moim przypadku, byloby to body i jeden, dwa obiektywy, moze kiedys trzeci w zaleznosci od potrzeb, ktore sie wyklaruja podczas uzytkowania.
Przy czym drugi i trzeci moga byc rozlozone w czasie, z racji kosztow.
Zakup z przeznaczeniem na lata. Nie zamierzam tez rozgladac sie za super hiper nowinkami. Nie ten budzet :)
Uzytkowanie typowo amatorskie, dla wlasnej przyjemnosci, ot po prostu hobby.