Odp: Powrót syna marnotrawnego (z Sony A7R na Canona)
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Zaraz się dowiesz, że Sony zaczyna się od 7r3s gtx+.
ale tylko w wersji z modem matrycy MOD54 daje taką emulację large formatu :mrgreen: cała reszta jest już dawno passe
Zaraz, zaraz - to jakiś fake! Przecież nie można zawracać na autostradzie!
Cytat:
Zamieszczone przez
este
Zaraz, zaraz - to jakiś fake! Przecież nie można zawracać na autostradzie!
Nie można, ale są zjazdy.
Jak zobaczyłem tytuł wątku, pomyślałem że to JP się nawrócił ;):D
To by bylo mozliwe tylko w przypadku gruntownego przebudowania rankingu dxo.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
To by bylo mozliwe tylko w przypadku gruntownego przebudowania rankingu dxo.
W pierwszej dziesiątce najostrzejszych obiektywów na DxO pięć osiągnęło swój wynik z korpusem 5DsR, najostrzejszy jest C300/2.8L II (daje mu to 180 miejsce w ogólnym rankingu :mrgreen:).
Wydaje mi się, że już 5DsR sporo namieszał w chorej koncepcji oceny ostrości wymyślonej pod A7R :lol:
Dziwni jesteście :) Kolega wrócił na łono a tu szydera aż sie wylewa. To ja powiem Wam coś równie ciekawego. Zdecydowanie wolę obrazek z 5d classic od 6d :P
Cytat:
Zamieszczone przez
zanussi
Dziwni jesteście :) Kolega wrócił na łono a tu szydera aż sie wylewa.
Kolega wrócił i wszedł w body 5DsR, które rzeczywiście generuje piękny obrazek. Równocześnie wykorzystuje max tego co dają aktualnie najlepsze obiektywy.
To nie jest powrót do starego 5D tylko zakup znakomitego body.
Raczej szydery z Kolegi absolutnie brak. Natomiast Kolega musi się liczyć z tym, że jeden inny Kolega zada mu pytania, na które musi przygotować sobie wiele wykresów i danych, bo uzasadnienie takie, że Canon robi lepsze zdjęcia nie wystarczy. No chyba, że to ten drugi Kolega ma multikonto i tak naprawdę bojąc się przyznać do powrotu tak nas sciemnia. Bo mimo wszystko miękkł ostatnio (może jakieś zdjęcia zrobił?).
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Kolega wrócił i wszedł w body 5DsR, które rzeczywiście generuje piękny obrazek. Równocześnie wykorzystuje max tego co dają aktualnie najlepsze obiektywy.
To nie jest powrót do starego 5D tylko zakup znakomitego body.
wyjdę pewnie na pajaca, ale dla mnie każde kolejne body było znakomite, a zaczynałem od 400D