Odp: Proszę o pomoc w wyborze następnego aparatu.
YANC Bardzo dziękuję za tą odpowiedź :).
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Neśli chcesz dwa ekraniki i dodatkową rolkę jest jeszcze 760D ale raczej ciężko będzie go dostać w rozsądnej cenie i nie ma DP AF. 50'ke wymieniłbym na STM reszta wg uznania.
Miałem 60d i też mogę go polecić. Do tego polecę też 18-135 IS STM. Miałem wersję bez STM i było to bardzo fajne allroundowe szkło.
Witam ponownie. Przeczytałem kilka testów oraz opinii użytkowników i wybór padł na 80d. W związku z tym mam pytanie czy szkło 50 1.8 bedzie dobrze współpracowało czy powinien wymienić na wersję z STM? Nadmienię, że nastawiam się na robienie zdjęć a nie na filmowanie.
Cytat:
Zamieszczone przez
BenRhod
Witam ponownie. Przeczytałem kilka testów oraz opinii użytkowników i wybór padł na 80d. W związku z tym mam pytanie czy szkło 50 1.8 bedzie dobrze współpracowało czy powinien wymienić na wersję z STM? Nadmienię, że nastawiam się na robienie zdjęć a nie na filmowanie.
Oczywiście że będzie działało. Silniczek jest głośniejszy a łapanie ostrości nieco wolniejsze niż w wersji STM ale dla aparatu nie ma żadnej różnicy. Pamiętaj tylko żeby do aparatu wgrać profil obiektywu żeby mógł sobie korygować wady optyki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Yanc
Oczywiście że będzie działało. Silniczek jest głośniejszy a łapanie ostrości nieco wolniejsze niż w wersji STM ale dla aparatu nie ma żadnej różnicy. Pamiętaj tylko żeby do aparatu wgrać profil obiektywu żeby mógł sobie korygować wady optyki.
Dziękuję. O wgrywaniu nie wiedziałem, jeszcze nie dotarłem do tego.
Mam 80 d [emoji3]. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
BenRhod
Mam 80 d [emoji3]. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
To teraz jeszcze sygnaturkę zmień :) Nauczyłeś się wgrywać dane obiektywów do aparatu?
Cytat:
Zamieszczone przez
Yanc
To teraz jeszcze sygnaturkę zmień :) Nauczyłeś się wgrywać dane obiektywów do aparatu?
Zaraz zmienię :). Wgrywania jeszcze nie zdążyłem zrobić. Jak trzeba to zrobić bo w instrukcji nie znalazłem.
Cytat:
Zamieszczone przez
BenRhod
Wgrywania jeszcze nie zdążyłem zrobić. Jak trzeba to zrobić bo w instrukcji nie znalazłem.
Musisz zainstalować EOS Utility z płyty albo do pobrania ze strony Canona, potem jedź według tego: https://support.usa.canon.com/kb/ind...t&id=ART109310. Obiektywy które chcesz wgrać zaznaczasz normalnie ptaszkami, możesz w korpusie mieć zachowane dane o 40 obiektywach.