zdjęcia usunięto z serwera :(
Wersja do druku
Według mnie zdjęcia fajne, szczególnie podobają mi się 5. oraz 6. - poprzez te rozmycia i efekt podwójnego naświetlenia są takie hmmm, ruchliwe :-)
p.s. Miałeś ustawioną lampę na zamknięcie przysłony ? Tak wogóle to jakei miałęś ustawienia dla ostatniej foty?
elo
mnie natomiast ostatnia fota (7) podoba sie najmniej. [nawet pomimo tego iż dosyć dokładnie widać na niej Ampega svt classic na Ampegu 810 ;)]
osobiście lubię foty robione na długich czasach, z rozmazanymi/ poruszonymi elementami (udającymi multiexpozycję) ale w tym wypadku to nie zadziałało za dobrze. ręka pojawia się niewiadomo skąc, bardzo mocno odciąga mój wzrok od głównego motywu foty.
wczesniejsze foty z tego koncertu całkiem spoko. takie swoiste "portrety" muzyków. ja wole szersze kadry, ale wiem, ze 18 mm troche w takich warunkach ogranicza.
z czystym sumieniem moge również napisać, że jestem totalnym fanem tego zdjęcia
[zdjęcia, nie bandu ;)]
pozdrawiam
a.
Witam, dzięki za komentarz.Cytat:
Zamieszczone przez swaligora
Muszę Was rozczarować :) Lampę miałem ustawioną na pierwszą kurtynę (nie na drugą). Efekt ręki to wina innego fotografa, który walnął flashem z boku prawie równo ze mną... jak widać prawie bo się nieco spóźnił ;) Jak widać jest to w dużej części dzieło przypadku, więc możecie jechać po tym ile wlezie ha ha haCytat:
Zamieszczone przez swaligora
ratunku, zboczeniec ;)Cytat:
Zamieszczone przez cood
ja także, tak jak ten "frontside", który nieskromnie mówiąc mi się nawet udał przez zastosowanie metody Frywolnej Utraty Kontroli Sprzętu ;)Cytat:
Zamieszczone przez cood
nie przesadzaj, 10 a 18 to nie jest aż taka duża różnica, ja po prostu jestem mniej wstydliwy i podchodzę bliżej do fotografowanych postaci ;) czasami potrafię przywalić flashem prosto w oczy z 30cm. Sam tego nie lubię, ale takie życie gwiazd :PCytat:
Zamieszczone przez cood
też bym coś napisał z czystym sumieniem, ale nie mam czystego więc tylko podziękuję. :DCytat:
Zamieszczone przez cood
pozdro!
Widoczki robisz średnie reszta ciekawa.
Ostatnie dwa chym.. czy czasem nie przesadziłeś nieco z ustawieniami. O ile się nie mylę to technika ma zwiększyć rozdzielczość tonalną zdjęcia a tutaj wyszły jakies nienaturalne mocne fioletowe kolorki!?!
Dzięki,Cytat:
Zamieszczone przez Zigi
co do HDR to masz rację. Przesadziłem celowo używając tone mappingu po to by uzyskać rysunkowy charakter. Faktem jest, że przejechałem z saturacją.
Czym robiłeś makro??
tamron 18-200mm f/3,5-6,3 macroCytat:
Zamieszczone przez MarcinekP