Niestety to nie zadziała w tym Metz-u 58AF-2. Działa w modelu Metz 48AF-1 i podobno 50.
W 48 sprawdzałem (przycisk + i - jednocześnie naciśnięty), ale 50-tki nie miałem.
Co do lamp, to nowe YongNuo są całkiem dobre i znacznie tańsze.
Wersja do druku
Absolutnie żadna decyzja nie została jeszcze podjęta, gdyby tak było nie padły by tutaj moje pytania :-) Wręcz miałem pewne wątpliwości co do słuszności tego zakupu, które się potwierdziły w Waszych odpowiedziach.
Koniec końców póki co raczej wytrzymam się z zakupem i dozbieram trochę gotówki na zakup czegoś lepszego w nadchodzącym roku, wszak sezon "kotletowy" jest martwy, a gdybym potrzebował popstrykać zdjęcia prywatnie czymś lepszym niż mój leciwy smartfon, to mam od kogo pożyczyć sprzęt na parę dni. A jeśli z kotletów nic nie wyjdzie to będę miał bazę do dalszej zajawki, bo zdjęcia lubię robić bez względu na to czym je robię :-)
W tej chwili nie pamiętam kombinacji klawiszy, ale w 58AF-1 na 99% sprawdzałem. Nie chcę wprowadzać w błąd, ale kojarzy mi się podobnie, dwa wciśnięte i przytrzymane (+ włączenie zasilania, za to głowy nie dam).