Tamron czy Sigma... teraz to dylemat :P Wrzuć no jakieś świeże fotki :D
Wersja do druku
Tamron czy Sigma... teraz to dylemat :P Wrzuć no jakieś świeże fotki :D
Kurczę, aktualnie jestem w wirze ślubno plenerowym i nie ma za bardzo czasu na test, pewnie w październiku dopiero.
Jeśli zaś chodzi o tego G2 - na chwile obecną dopiero co się zaczęły sprzedawać do Canona, bo były tylko nikonowe. Ale już kilka osób kupiło i z pewnością coś na forum naskrobią.
Kilka sampli OKD z dwu egzemplarzy, któe wysyłałem wczoraj. Jpg prosto z puszki (6d2).
http://www.kubacichocki.pl/test/tamron2470g2/full.zip
Coś tam widać - jak już mówiłem wcześniej - optycznie jest lepszy od poprzednika. Zwłaszcza lepiej trzyma ostrość na brzegach na 24mm, bo z tym było różnie, lepszy jest też kontrast i ostrość.
:)
Na tym plenerze ślubnym mógłbyś coś cyknąć :D Widoki z paczki jakieś znane :D hehe
Wygląda dobrze.
Witam, jestem na etapie kupna 24-70 do canon 5d mk4.
Prosze was o podpowiedz ktory kupic Tamron 24-70 2.8 G2 czy Sigma 24-70 2.8 ART?
Femme ja mam t24-70 i po 5 latach jest w słabym stanie :) w t15-30 też już guma się po dwóch latach rozluźniła. Natomiast s50 Art trzyma się dzielnie ale backfocus zaczął się sam od siebie robić na daleki plan. Na dłuższą metę chyba warto kupić elkę :) takie moje wnioski. Niby taniej kupić Tamrona lub Syligma ale później płaci się razy dwa
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
No i właśnie niestety tak jest. Obojętnie czy tamron czy sigma, jakby dobry był optycznie (to raczej sigmy nie dotyczy), to i tak nie przebije canona w realnym świecie i użytkowaniu.
Cichy,
Czy używasz konsoli Tap-In do ustawiania obiektywów G2? Czy jest zasadnicza różnica i łatwość ustawiana parametrów tą konsolą w porównaniu do tradycyjnych metod (np FoCal)? Czyli czy warto ja kupić?