Odp: Kij w mrowisko? -Sigma Art 35mm
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Jedyna przyczyna to kaprysny AF
Z ARTów miałem doczynienia tylko z 135mm 1.8 na Canonie 5D III
W trybie one shot trafiał idealnie niezależnie od odległości.
W SERVO to praktycznie nie trafiał wcale,
Miałem go tylko na kilkadziesiąt zdjęć więc nie wypowiadam się zbyt definitywnie.
Czy ten kapryśmy AF to w jakich warunkach/ trybie AF masz na myśli ??
Chyba za nadto uogólnione stwierdzenie że jak ktoś sprzedaje "mało używane" to obiektyw ma wadę.
Ostatnio sprzedałem mało używany 70-200 bo kupiłem 135 który jest mniejszy/lżejszy.
jp
Ja kupiłem od mojego przedmówcy 16-35, mówił, że wygląda i działa jak nowy. Pomyślałem, że czowiek szanuje swoje zabawki a nie ukrywa wadę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tomek67
Z ARTów miałem doczynienia tylko z 135mm 1.8 na Canonie 5D III
W trybie one shot trafiał idealnie niezależnie od odległości.
W SERVO to praktycznie nie trafiał wcale,
Miałem go tylko na kilkadziesiąt zdjęć więc nie wypowiadam się zbyt definitywnie.
Czy ten kapryśmy AF to w jakich warunkach/ trybie AF masz na myśli ??
servo to pomylka totalna, nie tylko 35mm, nawet nowym 120-300/2.8 - walisz seria i powiedzmy robisz 10 fot, przy robieniu teoretycznie AF ladnie trzyma cel ale potem patrzysz a tu dwa pierwsze ok, potem 2 nie wiadomo czemu przestrzelone, znowu 4 ok, znowu dziwnie przestrzelone itd...
w oneshot zdecydowanie lepiej ale tez bywalo slabo glownie na dalszych odleglosciach i nie chodzilo tu o kalibracje a kaprysy szkla, raz trafialo idealnie z 30m zeby potem przestrzelic 2 kolejne i znowu wrocic do celu
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
Czy tylko ja zauważyłem, że w ciągu 1 dnia pojawiły sie 2 oferty zamiany i jedna sprzedazy tego szkła. Troche dużo...
"Przypadek? - nie sądze"
a tak na powaznie, to czy cos jest na rzeczy,że ludziska pozbywają sie tego szkła, bo niedalej jak 3 dni temu radziłem znajomemu zeby go powaznie brał pod uwage w planach zakupowych.
Na allegro znalazłem dzisiaj 4 szt używanej Sigmy 35 1,4 i 5 sztuk Canona 35 1,4. Co się dzieje, że Canona pozbywają się o 25% częściej niż Sigmy ?
No chyba ta elka to jakis bubel jak tyle osob sprzedaje :/