Odp: "Odpadają pary, które pytają o ceny"
Merde, ja nie skupiam się w swoich wypowiedziach na tej informacji, że młodzi, którzy pytają o cenę od razu u niego odpadają. Jak dla mnie jest to stwierdzenie wyłącznie typowo marketingowe, do wywiadów, czy "zaistnienia" "pokazania się" w świecie fotograficznym. Pisząc o wrażliwości miałem na myśli zdjęcia i prace danego człowieka. Zresztą w zacytowanym fragmencie przez Ciebie jest to ostatnie zdanie:
Pomijam jakby kwestie typowo marketingowe i sposób podejścia do klienta, bo to już taka totalnie indywidualna sprawa naszych klientów.
Rozumiem Twój punkt widzenia, ale staram się również zrozumieć inne poglądy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Pitu pitu, wrażliwość, jasne... Zwykły
buc, który znalazł sobie klientelę wśród snobów.
Pytasz o cenę? Mnie? Artystę? Toś biedak, tam są drzwi.
W życiu bym takiemu nie dał zarobić złotówki...
like, +1
Cytat:
Zamieszczone przez
zanussi
Kotlet pozostanie kotletem nie wiem jak bardzo by się ktoś wysilał na art brut :D Po prostu są kotlety mielone i kotlety z drogiej argentyńskiej wołowiny być może z dodatkiem trufli ale to wciąż kotlet ;)
+1 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Pitu pitu, wrażliwość, jasne... Zwykły
buc, który znalazł sobie klientelę wśród snobów.
Pytasz o cenę? Mnie? Artystę? Toś biedak, tam są drzwi.
W życiu bym takiemu nie dał zarobić złotówki...
Ale to jest właśnie tworzenie mitu i pozycjonowanie. Może Cię to wkurzać i w sumie dla mnie to też rzyg jak czytam takie pierdy ale nie zmienia to faktu, że wobec pewnej grupy ludzi jest to niezwykle skuteczne.
To jest dokładnie taka sama sytuacja jak w dawniej Polszcze ;). Jak szlachcic na koniu na pytanie chłopa kim jest miast odpowiedzieć zasadzał mu potężnego kopa - rozumiane to było - musi ktoś znaczny skoro tak traktuje maluczkich 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
zanussi
Po prostu są kotlety mielone i kotlety z drogiej argentyńskiej wołowiny być może z dodatkiem trufli ale to wciąż kotlet
I dlatego tyle kosztują ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ale to jest właśnie tworzenie mitu i pozycjonowanie. Może Cię to wkurzać i w sumie dla mnie to też rzyg jak czytam takie pierdy ale nie zmienia to faktu, że wobec pewnej grupy ludzi jest to niezwykle skuteczne.
Zapewne masz rację, ale to nie znaczy że musimy mu również tutaj kadzić.
Za co "szacun"? Tylko za to, że ktoś osiągnął trochę lepszy status czy zrobił majątek? Mnie to nie wystarczy. Liczy się także styl w jakim to zrobił. Takiego szlachcica to ja bym chętnie kłonicą potraktował ;-)
Jeśli już fotografowie ślubni potrzebują jakiegoś wzorca, to zdecydowanie lepszym będzie np. Adam Trzcionka.