Odp: Dynamiczna fotografia, jaki obiektyw?
Olej 7d... nie odczujesz zbytnio zmiany a af 7d to zadna rewelacja
a 2 sprawa nie uzywaj lampy w sportach typu nozna :P i wszyscy wczesniej dobrze radza, zrezygnuj LV...
ja kase przeznaczylbym na Canona 70-200/2.8, albo jakies 200/2.8
Pamiętam stare czasy i wiem, że C60D wystarczy. Potrzebny jest dobry obiektyw. Polecam C70-200 f2.8. F4 może być ciemny.
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Olej 7d... nie odczujesz zbytnio zmiany a af 7d to zadna rewelacja
a 2 sprawa nie uzywaj lampy w sportach typu nozna :P i wszyscy wczesniej dobrze radza, zrezygnuj LV...
ja kase przeznaczylbym na Canona 70-200/2.8, albo jakies 200/2.8
A jaki aparat ma lepszy Af od 7D ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
7d2, 1dx mk2 ;D
Cytat:
Zamieszczone przez
rafels3
7d2, 1dx mk2 ;D
1dx tak, co do 7DII to bym polemizował. Czyli jak by nie było tylko 2 aparaty w najlepszy wypadku maja lepszy af od 7D mark I. Reasumujac 7DI ma ********y AF
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
i jeszcze 5ds, 5d3, 80d, to z mojego doświadczenia. Teoretycznie (i na pewno w praktyce) również 800d i 77d :)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
1dx tak, co do 7DII to bym polemizował. Czyli jak by nie było tylko 2 aparaty w najlepszy wypadku maja lepszy af od 7D mark I. Reasumujac 7DI ma ********y AF
Powiedziałbym, że między AF 7d1 i 7d2 to przepaść jest...
--- Kolejny post ---
7d to przedstawiciel dość smutnej epoki w rozwoju Canona (obok np. 5d2), gdzie nawet puszki serii xd nie miały przyzwoitego AF. Na szczęście wraz z rychłym odejściem 6d ta epoka przejdzie do historii, a obecnie nawet puszki dwie półki niżej (wspomniane 800d) dysponują lepszym AF. Budujące jest również to, że puszka APS-C (7d2) może mieć również AF odpowiadający praktycznie topowym puszkom zawodowym (1dx).
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
nawet 6d ma lepszy centralny niz stare 7d...
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
i jeszcze 5ds, 5d3, 80d, to z mojego doświadczenia. Teoretycznie (i na pewno w praktyce) również 800d i 77d :)
--- Kolejny post ---
Powiedziałbym, że między AF 7d1 i 7d2 to przepaść jest...
--- Kolejny post ---
7d to przedstawiciel dość smutnej epoki w rozwoju Canona (obok np. 5d2), gdzie nawet puszki serii xd nie miały przyzwoitego AF. Na szczęście wraz z rychłym odejściem 6d ta epoka przejdzie do historii, a obecnie nawet puszki dwie półki niżej (wspomniane 800d) dysponują lepszym AF. Budujące jest również to, że puszka APS-C (7d2) może mieć również AF odpowiadający praktycznie topowym puszkom zawodowym (1dx).
7DII jakoś nie zrobil na mnie wrażenia ale to pewnie dlatego że krótko się nim bawiłem. 800D i 7D nie miałem okazji testować
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
nawet 6d ma lepszy centralny niz stare 7d...
Ale AF to nie tylko centralny oneshot :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
7DII jakoś nie zrobil na mnie wrażenia ale to pewnie dlatego że krótko się nim bawiłem. 800D i 7D nie miałem okazji testować
Przepadam za migawką 7D2 taki miły klik, a nie walnięcie lustrem. Za to AF trzeba potestować i ustawić pod swoje potrzeby.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Przepadam za migawką 7D2 taki miły klik, a nie walnięcie lustrem. Za to AF trzeba potestować i ustawić pod swoje potrzeby.
Ja przepadam za migawką Nikona :)