Odp: Canon 5d mark II czy fujifilm X-T10
Dziękuję za odpowiedzi, w takim razie przekonaliście mnie by zostać przy Canonie i to zdecydowanie 6D i nie pchać się w 5D mark II jak rozumiem?
Przeglądając internet zauważyłem, że można w cenie 3000 tys upolować 1Ds Mark II w nim zapewne AF jest celny ale czy jego matryca może konkurować 6D? Jeśli 6D ma bardzo dobry centralny punkt to może nie warto oglądać się za 1ds Mark II i 5D mark II tylko brać, tym bardziej, że mam okazje kupić6D z przebiegiem 1200 zdjęć. Co o tym sądzicie?
Okey sprawa postanowiona kupuje 6D i już. Głowa mnie od tego wszystkiego boli.
Zawsze możesz kupić 5d Mark II :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
sylwester Samluk
Dobry wybór. Od 5D mkII na pewno lepszy. Przy mkIII bym się zastanawiał, ale chyba też wybrałbym 6D ostatecznie. Tyle że ja nie do pracy, to bardziej mi pasuje mniejszy korpus.
6D posiada gps, dla mnie jest obowiązkowe wyposażenie puszki "wyprawowej".
To ja napiszę, że miałem 6D a teraz x pro2
Miałem już dość tylko jednego sprawnego punktu AF i to było największą wadą. Matryca i iso bardzo dobrze
Na razie świetnie się bawię, zbieram na stałeczki i już
Zanim wymieniałem miałem kontakt z 2 foto ślubnymi, którzy mają fufu i śmigają. Więc spróbowałem, ale przez pierwsze 2 tyg były nerwy
Teraz juz go opanowałem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
sylwester Samluk
Użytkując 5d, 5dII, 5dIII mam obecnie 6d i obrazek ma wg mnie najlepszy z wcześniej wymienionych. AF na centralnym jest również bardzo dobry, trzeba się nauczyć przekadrowywać jak chcesz łapać p-kty boczne, ale to nie jest trudne. Jednym słowem 6d :D.
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
trzeba się nauczyć przekadrowywać jak chcesz łapać p-kty boczne, ale to nie jest trudne.
w znacznej części przypadków z b. bliskich odległości szerokokątnymi obiektywami na f1,4 w, reportażu przesuwając płaszczyznę ostrości ucieknie Ci ostrość do 2-3 cm
Kolega pracował na dwóch d750 zmienił na dwa Fuji X pro2, po kilku zleceniach stwierdził że nie wróci już do lustra.
Cytat:
Zamieszczone przez
Yaru
Kolega pracował na dwóch d750 zmienił na dwa Fuji X pro2, po kilku zleceniach stwierdził że nie wróci już do lustra.
Może takim zniechęceniem konczy się praca z nikonami? :-) Poza tym lustrzanka widocznie nie jest dla każdego, są tacy ktorym służą lepiej kompakty.