Odp: "Nie używany do filmowania"
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
e tam po prostu piszą że robili zdjęcia a nie filmowali - ja też tak mam robię zdjęcia nie filmuję - i też tak napiszę jak będę sprzedawał :) - to tylko takie podsumowanie faktów
A ja wolałbym wiedzieć czy:
- lustro jest czyste
- matryca jest czysta
- wizjer jest czysty
- aparat nie uległ zamoczeniu
- nie uległ zapiaszczeniu
- nie upadł
- nie zawiesza się
- bateria dobrze trzyma
- był serwisowany
- przyciski działają poprawnie
- aparat ma znane pochodzenie, dokumenty itd
- czy matryca ma martwe piksele
- itd ....
.... ale to szczegóły na aukcjach allegro, ważne że nie filmował
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
- lustro jest czyste
- matryca jest czysta
- wizjer jest czysty
- nie upadł
- nie zawiesza się
- bateria dobrze trzyma
- był serwisowany
- itd ....
Zawsze możesz te pytania zadać sprzedającemu, nie widzę problemu. Nawet gdybym wypisał tą całą litanię to i tak znalazłby się ktoś, kto chciałby wiedzieć coś innego.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Zawsze możesz te pytania zadać sprzedającemu, nie widzę problemu. Nawet gdybym wypisał tą całą litanię to i tak znalazłby się ktoś, kto chciałby wiedzieć coś innego.
Serio ? kupowałeś używany aparat na allegro ? Rozumiem, że ciebie interesuje to czy ktoś filmował aparatem
Niestety ale nawet jakbyś te wszystkie dane zawarł to i tak mało kto w nie uwierzy, a część zada te pytania w rozmowie / wiadomości... Sporo sprzedaje na internecie i śmiem twierdzić, że ludzie albo nie czytają opisów albo nie wierzą w słowo pisane.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Serio ? kupowałeś używany aparat na allegro ? Rozumiem, że ciebie interesuje to czy ktoś filmował aparatem
I to nie raz. Naprawdę problem zapytać sprzedającego o co tylko chcesz? Tak się składa, że kupowałem głównie stare piątki więc kwestia filmowania mnie nie dotyczyła ale fakt faktem chciałbym wiedzieć czy nie kupuję od kogoś, kto np. zawodowo filmował wesela lustrzanką.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
I to nie raz. Naprawdę problem zapytać sprzedającego o co tylko chcesz? Tak się składa, że kupowałem głównie stare piątki więc kwestia filmowania mnie nie dotyczyła ale fakt faktem chciałbym wiedzieć czy nie kupuję od kogoś, kto np. zawodowo filmował wesela lustrzanką.
Skoro kupowałeś piątki stare to raczej cię to nie dotyczy.
Niezależnie od tego czy to ma znaczenie czy nie to jest to sytuacja wyłącznie psychologiczna ponieważ jest to rzecz całkowicie niesprawdzalna. 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Niezależnie od tego czy to ma znaczenie czy nie to jest to sytuacja wyłącznie psychologiczna ponieważ jest to rzecz całkowicie niesprawdzalna. 8-)
Miedzy innymi dlatego jest to tak popularny opis w aukcjach
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
- lustro jest czyste
- matryca jest czysta
- wizjer jest czysty
- nie upadł
- nie zawiesza się
- bateria dobrze trzyma
- był serwisowany
- itd ....
brudne lustro
brudna matryca
brudny wizjer
jednych interesują takie sprawy innych filmowanie
a wizjer, matówke, lustro czy matrycę to jednak wolę jak amator sprzedający sprzęt zostawi jakie są i nie próbuje na nich wacików ale to znowu osobista preferencja tak jak z filmowaniem
martwe piksele - jak kupiłem pierwszy korpus to sprawdzałem, jak drugi to pomyślałem że można by sprawdzić, przy kolejnym już nawet nie pomyślałem :)
"aparat od kobiety" polecam :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
"aparat od kobiety" polecam :)
Najlepiej od babci, która fotografowała tylko w niedzielę w kościele.:?
Sprzedałem właśnie na ебай! aparat czysty jak gwizdek poszło do ludzi razem z gripem i dodatkową matówką.
Bez pytań, choć zwrotów nie przyjmuję, pełne zaufanie.8-)