Odp: Canon 700 D - obiektyw Canon 50 mm f 1.4 USM
Bo napęd STM w 50/1.8 chodzi głośniej niż np. w 18-135 czy 10-18(który jest bezgłośny).
Czyli co ? Norma. USM tak już działa i tyle .
Obiektyw STM do prawidłowego działania potrzebuje współczesnej puszki która ten system obsługuje, 50D to zabytek i nie ma tego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Nozanu
Obiektyw STM do prawidłowego działania potrzebuje współczesnej puszki która ten system obsługuje, 50D to zabytek i nie ma tego.
Nie pierwszy raz piszesz coś, o czym nie masz pojęcia. Obiektywy STM jak najbardziej prawidłowo pracują z takimi zabytkami jak 50d, a nawet starszymi.
Cytat:
Zamieszczone przez
Nozanu
Właśnie przypiąłęm 50/1.8 STM do EOS Elan IIE i obsługuje go jak błyskawica.:mrgreen: Działanie jak najbardziej prawidłowe. Widocznie jednak ma to coś.
No ale to nie jest zabytek, ma tylko 21 lat. :p
Swoją drogą, sterowanie okiem działa bezbłędnie. Tylko trzy punkty ostrzenia i wystarczy. 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiekmusic
Czyli co ? Norma. USM tak już działa i tyle .
Po prostu przez LV dziala glosniej. Jesli przez wizjer dziala normalnie to jest ok.
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
No ale to nie jest zabytek, ma tylko 21 lat.
Swoją drogą, sterowanie okiem działa bezbłędnie.
Mam ten zabytek (EOS-50E) Często mi tego sterowania okiem brakuje w cyfrowych EOSach.
Czy to kiedyś wróci?
Czyli wychodzi na to że wszystko jest ok. ? Po prostu w trybie livewiev halasuje. Podobnie, jak przy filmowania
A przeczytałeś chociaż co pisałem? :)
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Silniki USM w zasadzie są ciche, ale słychać jak się zatrzymują i startują. Bo te zatrzymania i starty są bardzo twarde. A że przy LV poruszają się małymi kroczkami, to je słychać z tego powodu.
50/1.4 ma micro USM, ale mimo to jest całkiem cichy w normalnym trybie AF przez wizjer.