Odp: Sprzet na chrzest/komunie
A może pokaż nam te zdjęcia co nie wyszły? Napisz co konkretnie chciałabyś na nich zmienić, jakie były warunki (jeśli tego nie widać na zdjęciach), czy edytujesz te zdjęcia czy to są jpg prosto z puszki. Są tu ludzie którzy potrafią pomóc tylko muszą wiedzieć w czym. :)
Ostatnio będąc gościem na chrzcinach rodzice "młodej" poprosili mnie o kilka zdjęć. Kościół bardzo mały, ale jasny. Do cropa (500d) miałem tylko i wyłącznie kit 18-55stm do paru szerszych ujęć i 50 1.8stm do reszty. Na wszelki wypadek lampa, ale dało radę bez niej na iso800. Najlepszy był ksiądz bo przed samą ceremonią zapytał czy są jacyś fotografowie (nieśmiało się zgłosiłem, oprócz mnie profi z 6d+24-70 oraz dziewczyna z jakimś podstawowym Nikonem - łącznie była trójka dzieci chrzczonych) i pozwolił nam nawet stanąć za ołtarzem, żebyśmy mieli lepsze ujęcia. Oprócz tego sam pozował :-) Jak widać, księża też są różni ;-)
Tapatalknięte z Honorem
Sam oststnio chrzcilem dzieciaka i zabralem sprzet ktory nosil kolega. Zdjecia wyszly tylko focus byl, nie tam gdzie trzeba (facet trzymal aparat pierwszy raz w zyciu). Jadnak co by nie pisac, to tylko chrzest.