Będziesz zadowolona :)
Wersja do druku
Będziesz zadowolona :)
Rozumiem że okroili najnowsza wersję 430-stki że wspomagania af na skrajnych punktach względem mkiii a dodali RT? To może lepszym wyjściem jest kupno drugiej wersji tej lampy jeśli komuś nie zależy na RT? Sam się na tym zastanawiam...
Dodali nie tylko RT ale serię błysków jako wspomaganie AF. Można to traktować jako prymitywne rozwiązanie ale wg mojego odczucia przy szerokim kącie działa na bocznych lepiej niż IR emitowany przez YN-E3-RT.
Oczywiście może być to irytujące ale np z drugiej strony można bez problemów zapodać sobie softboxa i zasłonić emiter IR.
Witam.
Ja także zakupiłem 430 III RT, jednak po podpięciu do 6d nie wyświetla mi tej siatki wspomagającej. Jest jedynie seria błysków. Po wyłączeniu wspomagania z poziomu aparatu nic się nie dziej - nie wspomaga w ogóle. Testowane na 85 1.8 i s 24-35 oba z centralnym punktem AF. Czyżbym miał wadliwy egzemplarz?
W żaden sposób nie mogę uruchomić tej czerwonej diody.
Czy ktoś posiadajcy tę lampę i mógłby się podzielić wiedzą?
Pozdrawiam
Adam
Nie ma pozycji 3!! Jest 1,2,8 aż do 23.
Nie działa też tryb SLAVE.
Porażka jakaś :(
Porażką jest głównie nieumiejętność/niechęć czytania instrukcji obsługi (tam jest rozwiązanie wszystkich Twoich problemów z tą lampą). Nie mam tu na myśli tylko Ciebie, to taka ogólna myśl.
Sprawdź P.Fn-05.
Pozycja 8 ustawiona była prawidłowo, jednak przyznaję nie spojrzałem na P.Fn-05 i słusznie zebrałem słowa krytyki od macmathys. Nie doczytałem w tej skróconej wersji instrukcji i to jest wyłącznie moja wina. Przyznam też, lekko spanikowałem, że po raz kolejny akurat mnie trafił się wadliwy egzemplarz (miałem tak już z lodówką wieżą stereo i pralką).
Powiedz mi jeszcze tombas jeśli możesz - jak jest z tym trybem SLAVE? Uruchamiam go i teoretycznie powinna migać czerwona dioda w poszukiwaniu źródła błysku. U mnie się tak nie dzieje i lampa się nie wyzwala. Czyżby też kwestia ustawień??
Pozdrawiam
Adam.