Odp: Canon 760d, czy 70d?
Cytat:
Zamieszczone przez
AndrzejXM
700D jest niezla i tansza alternatywa. Jesli dawalas rade 1100D to 700D na pewno Cie usatyfakcjonuje. 760D to troche lepsza matryca, troche lepszy AF i gorny wyswietlacz. I to w sumie wszystko. 70D juz ma wiecej ciekawych rzeczy. Lepszy AF (szczegolnie w LV), mikroregulacje AFa... Wez albo 700D albo 70D. 760D to "polsrodek" i kilka stow wiecej. Na pewno wieksza roznice zauwazysz majac 700D i dobre szklo niz 760D i gorsze szklo.
albo tez alternatywnie 750D. to jest o dziwo nie tak wiele drozsze o 750D. a matryca i przede wszystkim uklad AF sa wyraznie lepsze.
Mało kto zwraca uwagę na taki detal jak wizjer . Weź do reki 760D/70D a potem 7D/5D - zobacz co widać z jasnym szkłem w tych body .
Poza tym IMHO biorąc do reki takiego 70D to mam wrażenie że trzymam zabawkę. A kosztuje to cudo ( jak i 80D ) bardzo , bardzo dużo.
Faktycznie jak ktoś potrzebuje wysokie ISO albo filmuje z AF ( wtedy szkła STM) lub używa LV to nowsze body będą o niebo lepsze.
Ja wolałbym tańszą puszke i fajne drożsez szkło kupić.
Sam rozważałem te dwa aparaty po czym wybrałem 70D z uwagi na AF (dual pixel), filmowanie i 1/8000, akurat te rzeczy wtedy były dla mnie ważne.
Cytat:
Zamieszczone przez
Adam71
Mało kto zwraca uwagę na taki detal jak wizjer . Weź do reki 760D/70D a potem 7D/5D - zobacz co widać z jasnym szkłem w tych body .
Poza tym IMHO biorąc do reki takiego 70D to mam wrażenie że trzymam zabawkę. A kosztuje to cudo ( jak i 80D ) bardzo , bardzo dużo.
Faktycznie jak ktoś potrzebuje wysokie ISO albo filmuje z AF ( wtedy szkła STM) lub używa LV to nowsze body będą o niebo lepsze.
Ja wolałbym tańszą puszke i fajne drożsez szkło kupić.
Wizjer- w lustrzankach dwu cyfrowych oraz w jedno cyfrowych jest pryzmat pentagonalny , natomiast w tańszych lustrzankach trzy-cyfrowych i w czterocyfrowych jest system luster ustawionych tak jak pryzmat pentagonalny ten system jest ciemniejszy a poza tym tańszy
Miałem ten sam problem w wyborze. 70D dla mnie mydli, może ten model tak ma. Wybrałem 760D nie żałuję mogę podesłać na prw jakieś sample z 40mm STM