też mam 685 ale nie mam kukułki w 6d :mrgreen: możliwe że jak dali radio to wykastrowali z wyzwalania błyskiem :(
No to wątkotwórca już wie na czym stoi, trzeba dokupić wyzwalacz i tyle
Wersja do druku
Sprawdze jak wroce z pracy ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znowuż mkkaczy ma rację. YN-685 może być wyzwalana tylko radiowo (nie obsługuje wyzwalania błyskiem. Tylko modele Yongnuo z EX w nazwie mogą być wyzwalane błyskiem), w związku z czym pisanie o możliwości wyzwolenia tej lampy błyskiem lampki wbudowanej w 600D jest wprowadzaniem w błąd:)
Conon 600d ogolnie ma problemy z radiem.
Ok sprawdzilem i jest tak jak mowi mkkaczy tylko radiowo ale mozna dokupic YN622 (ja go mam dlatego nigdy nie probowalem wyzwalac blyskiem i przez to bylem przekonany ze lampa tez ta funkcjie ma)
Ps
Zadna lampa od YN nie ma wbudowanego radionadajnika tak wiec nie da sie wyzwolic YN685 za pomoca innej lampy ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
YN 600RT chyba jednak ma wbudowany nadajnik ale systemu RT Canona, tak jak oryginalny Canon, więc 600RT może działać jako radiowy master albo slave. W dodatku może działać jako optyczny master albo slave w tradycyjnym systemie bezprzewodowym optycznym.
Natomiast YN685 samotrzeć może tylko działać jako radiowy slave, kropka, bo nie ma wbudowanego nadajnika.
Do wyzwalania tych lamp potrzebny jest nadajnik np. 622C-RX, albo transceiver 622C. No i oczywiście może być na stopce bezpośrednio albo przez 622C. Optycznie nie może być w ogóle wyzwalana. Ale chyba może wyzwalać optycznie inne lampy Canona albo np. YN600RT, z menu aparatu, o ile aparat ma takie menu.