mori, bierz szkielko.. 20d zaden cud techniki.. ja tam czekam na 1.3x... a w listopadzie zamiast kupic 24-70 lece na Teneryfe na 2tyg :roll: :D
Wersja do druku
mori, bierz szkielko.. 20d zaden cud techniki.. ja tam czekam na 1.3x... a w listopadzie zamiast kupic 24-70 lece na Teneryfe na 2tyg :roll: :D
Zatkało ruskie kakao :)Cytat:
Zamieszczone przez Mori
24-70L to moje jedyne jak narazie szkło a jego jakość nawet mnie rozwaliła. Te kolory, ostrość (jak ja nie spiernicze). Miód! Dzisiaj właśnie odebrałem próbną partię odbitek z Frontiery - rewelacja. Osobiście uważam, że kupno drogich szkieł ma sens chociażby ze względu na prawie zerowy postprocesing.
Mój workflow a właściwie jego brak :wink:
Fotki otwieram w PS CS
Przestrzeń sRGB@16bit@300dpi
Ustawiam exposure
Ustawiam shadow
KONIEC
Zdjęcia wyszły Suuper
Pobaw się jeszcze USM i kontrastem. ;)
? :shock:Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Ja z USM bardzo rzadko ponad 80% wyjezdzam... jakims denkiem od sloika robiles? ;)
Jesli 10D nadal robi ci dobre zdjecia, jest dla ciebie wystarczajacy, nie wkurza cie za mocno jego powolnosc (zapis, powerup, AF) ani szumy gorsze niz w 20D - to zdecydowanie lepiej lepsze szklo. Ja nie mialem zadnej sytuacji gdzie bym narzekal mocno na wolny AF czy wolny zapis czy szumy 10D - dlatego nie zamierzam go zmieniac. Reszta roznic - *******ki 8) .Cytat:
Aha - wziąłem w łapki 24-70L i chyba zamiast upgrade'u body to kasa pójdzie na nowe szkło - co sądzicie o tym? Pomimo wcześniejszych moich obaw o syfie itp. (inny wątek) to chyba jednak złamię się, bo jest po prostu przecudowne!
Raczej 20D. W moim też rzadko kiedy. Zastanawia mnie czy nie mydli bardziej matryca niż w 10D...Cytat:
Ja z USM bardzo rzadko ponad 80% wyjezdzam... jakims denkiem od sloika robiles?
Powolność mnie nie wkurza, zapis jest OK. Startup za wolny. Szumy troszkę. :) Ale jednak wolę szkło + czekać na 2D narazie...
Na to jest banalny sposob - grip, wlaczyc i juz nie wylaczac az do konca focenia, wylaczyc funkcje auto power off, kolejne dwie zapasowe baterie w kieszeni 8)Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Ten 2D to na razie palcem po wodzie pisany - na niezbyt wiarygodnej stronce jedyne ploty.Cytat:
Ale jednak wolę szkło + czekać na 2D narazie...
Nie wnikajac w 2D czy cos... tez czekam na jakiegos z cropem 1.3x i eye control, w miedzyczasie wymieniajac szkla na lepsze i zbierajac forse - 10D bym sobie lub siostrze chetnie zostawil jako dodatkowe body bo sie do niego przywiazalem :)
Do-kład-nie. A jak dla kogoś te kilka tysięcy zdjęć to za mało... to chyba nie o startup się tu rozchodzi :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Mori, bierz szkiło i przestań słuchać tych branzlotechników (onanistów sprz..)
Rok temu kupa ludzi grzała się na PRO1 - i co - wyszło jak wyszło...
Patrząc na foty z 20 (bez urazy dla posiadaczy) trochę ale przypominają te z PRO:)
:shock: zaraz będę wyklęty na tym forum :lol:
wlasnie wrocilem z PHOTOKINy pomacalem wszystko co sie dalo, kazdy korpus, obiektyw
lampke 580EX ...
Pierwsze wrazenia z dotkniecia 20D ... spadek ceny spowodowal uzycie moze i innych komponentow to FUCKT to jeszcze jakos przezyje ,lecz wydaje sie byc bardziej dopracowany pod wzgledem szczegołow, wazniejsze to co w srodku ma...
Grip tez jakis takis plastikowy, joystick -przydatna rzecz,
Nowe obiektywy EF-S callkiem calkiem! zwlaszcza ten z IS (bardzo plynnie dziala sadze ze nawet lepiej niz w 28-135is)
Lampka 580Ex fajniutka ... male gabaryty, zgrabna, jeden przycisk do obrotu gora/dol/na boki
Generalnie wszystko rozbija sie o kase... 20D to fajna alternatywa lecz AF wciaz nie zachwyca
BTW
Pisanie o aparacie ktorego nie mielismy okazji przetestowac na spokojnie conajmniej przez 1 godz i obejrzenia rezultatow na kompie jest NAD WYROST...
Pewnei ze 20D nie jest zadna rewolucja (oprocz szumow) w porownaniu do 10D, lecz jest wiele innych czynnikow poprawionych, gdzie zwykly amator tego nie zauwaza... np lepsze oddanie kolorow skory etc
na stoisku Canona obilo mi sie o uszy "...50D..." :roll: :roll: :roll:
Chyba też dlatego napisałem ile dokładnie go oglądałem itp. Myślałem, że czytają to inteligentni ludzie...Cytat:
Pisanie o aparacie ktorego nie mielismy okazji przetestowac na spokojnie conajmniej przez 1 godz i obejrzenia rezultatow na kompie jest NAD WYROST...