Odp: Lampa yn-568ex oraz YONGNUO YN-622C-TX
wireless slave - pisze nawet na opakowaniu , niestety lampa w domu a a w pracy, naciskaja przycisk menu ostatnia zakładka i wyskakuje napis 2,4ghz i takie tam
--- Kolejny post ---
Wireless triggering distance
20~25m indoor, 10~15m outdoor
Nawet w instrukcji takie cos jest...
Cytat:
Zamieszczone przez
Jokozzz
wireless slave - pisze nawet na opakowaniu
Wireless triggering distance
20~25m indoor, 10~15m outdoor
Nawet w instrukcji takie cos jest...
Ok, a kto Ci powiedział, że "wireless" znaczy "radiowo"? Moje słowniki tak nie tłumaczą ;)
ta wiec już rozumiem , bezprzewodowo nie znaczy ze radio , czyli błyskiem innej lampy itd. Czyli musze kupic i odbiornik jak i nadajnik
--- Kolejny post ---
tylko po co ta zakładka z Hz :P
Wireless znaczy bezprzewodowo, ale niekoniecznie radiowo. Wszystko co znalazłem w necie (łącznie z instrukcją) dotyczy sterowania bezprzewodowego systemem błysków (zresztą ex w nazwie właśnie to oznacza w lampach systemu Canona). O radiu nigdzie nie ma ani wzmianki:mrgreen: Ta lampa na 100% nie ma wbudowanego odbiornika radiowego, co już Ci napisałem na poprzedniej stronie!
--- Kolejny post ---
r_m był szybszy:mrgreen:
czyli podwójny wydatek :) najtańszy sposób znacie byle by działał tryb HSS?
Pytanie z innej beczki, lampe chce użyć do portretów w domu ( posiadam tło , dwie lampy na statywach z swiatlem ciaglym ) doświetlam flashem na aparacie ( ustawiony do góry lub w tył,w bok - kombinuje jak mogę ) , chciałem wyzwalać bezprzewodowo z boku za parasolki lecz zastanawiam się czy nie lepiej by było kupić lampe studyjna 200ws i poprzez przewod synchro ja wyzwalac. Z czego będe miał wiecej światła z YN 568 czy lampy studyjnej ?
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
(zresztą ex w nazwie właśnie to oznacza w lampach systemu Canona
EX to lampy z systemem E-TTL (np.380EX nie jest ma zdalnego sterowania)
Może masz rację w przypadku Canona:) Zmyliło mnie oznaczanie modeli przez Yongnuo, które wszystkie modele oznaczało z EX, ale 685 dali bez EX i ten model działa zdalnie radiowo, ale nie optycznie.