Odp: Jak ustawić błysk na drugą kurtynę yongnuo 685 i 560iii , nadajnik rf-603, 6d
To przyjedz do mnie i zmuś moją 560 do błyskania na 2gą kurtynę. Ciekawe kto się pierwszy podda.
Lampa musi umożliwić sterowanie spod body.
Odp: Jak ustawić błysk na drugą kurtynę yongnuo 685 i 560iii , nadajnik rf-603, 6d
Cytat:
Zamieszczone przez
Nozanu
Błysk na pierwszą lub drugą kurtynę wybierasz w opcjach body. Tylko od aparatu zależy na którą kurtynę pada błysk a rodzaj lampy nie ma tu żadnego znaczenia.
mwitek - O czy Ty nadajesz?. TTL nie ma nic wspólnego z wyborem kurtyny
U konkurencji tak jest (P, N), Cwanon pozwoli włączyć 2 kurtynę tylko na lampie kompatybilnej z E-TTL, dla przykładu stara 550EX nie ma możliwości sterowania z body, ale da się włączyć drugą kurtynę na samej lampie.
Cytat:
Zamieszczone przez
asdf
U konkurencji tak jest (P, N), Cwanon pozwoli włączyć 2 kurtynę tylko na lampie kompatybilnej z E-TTL, dla przykładu stara 550EX nie ma możliwości sterowania z body, ale da się włączyć drugą kurtynę na samej lampie.
W "C" da się przynajmniej na lampie włączyć, natomiast w "N" chyba z serii D3xxx, a nie wiem czy też D5xxx nie da się w ogóle włączyć drugiej kurtyny.