Zasadnicza różnica między tymi aparatami ...jeden nazywa się na C a drugi na N.....wieczny problem dla tych co gadają zamiast robić zdjęcia....
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
Zasadnicza różnica między tymi aparatami ...jeden nazywa się na C a drugi na N.....wieczny problem dla tych co gadają zamiast robić zdjęcia....
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
I tak większość zdjęć jest poddawana obróbce końcowej tak, że wynik końcowy nie pozwoli odróżnić, które zdjęcie jest robione Canonem czy Nikonem.
Ci dwaj producenci robią światową fotografię i nie mają póki co konkurencji. Bez względu na to czy weźmiesz korpus Canona czy Nikona – będziesz zadowolony. Jeśli w ogóle zadajesz sobie pytanie „Canon czy Nikon?” to prawdopodobnie nie zauważysz nawet różnicy między tymi producentami. Świat profesjonalnej i amatorskiej fotografii to świat Canona i Nikona. Usatysfakcjonowany posiadacz Nikona D50
Nie wiem jak teraz ale kiedyś puszki Nikona były lepiej wykonane niż odpowiedniki Canona. Obiektywy kitowe też były lepsze w Nikonie. Lepiej też działał AF. Kolory skóry zawsze bardziej mi odpowiadały w Canonie, za to w Nikonie lepiej wyglądało niebo :) Jakoś nie mogę się pozbyć D80 i D90 chodź to już dziadki, miło też wspominam D200, D300 i D60
Tom77 jeśli kiedyś będziesz chciał je sprzedać - pisz do mnie.
Muszę Cię zmartwić. Mój Pentax 67 z obiektywem 75mm pobiję Twoją efjedynkę :) ;)