Odp: Pionowa linia na zdjęciach w nowym aparacie.
Cytat:
Zamieszczone przez
nuksel
Czy gdzieś jeszcze może być przyczyna czy jak najszybciej zwrócić i wymienić na nowy?
Zakładając, że tematem Twoich zdjęć nie była ciemna pionowa linia, i że czyściłaś matrycę również elektronicznie, i resetowałaś ustawienia, nie trać więcej czasu - zwróć i wymień na nowy.
Jedno pytanie: czy linia widoczna jest tylko na ekranie (wyświetlaczu), czy także na zdjęciach (po zrzuceniu ich do komputera)?
Cytat:
Zamieszczone przez
janhalb
Jedno pytanie: czy linia widoczna jest tylko na ekranie (wyświetlaczu), czy także na zdjęciach (po zrzuceniu ich do komputera)?
Jest widoczna także po wrzuceniu na komputer.
Czy jest możliwość że to przez obiektyw?Mam jeden więc nie mam jak sprawdzić.
Będzie nam dane zobaczyć ową linię?
Możesz sobie eksperymentować do woli. Np. Zrobić zdjęcie z obiektywem na MF i zupełnie niewyostrzonym i sprawdzić czy linia wygląda tak samo. Możesz też zrobić zdjęcie bez obiektywu. I zdjęcie z deklem na obiektywie w trybie M. Zdjęcie bez karty i zobaczyć na podglądzie. Zdjęcia w trybie LV. Filmy.
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
Możesz sobie eksperymentować do woli. Np. Zrobić zdjęcie z obiektywem na MF i zupełnie niewyostrzonym i sprawdzić czy linia wygląda tak samo. Możesz też zrobić zdjęcie bez obiektywu. I zdjęcie z deklem na obiektywie w trybie M. Zdjęcie bez karty i zobaczyć na podglądzie. Zdjęcia w trybie LV. Filmy.
Dzięki.Zrobiłam zdjęcia bez obiektywu,nadal to samo,bez karty też.Chyba nie pozostaje nic innego jak zwrócić.