Odp: Dlaczego tak ciemno ?
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Tak wlasnie bedzie, zeby to "naprawic" mozesz sie bawic w bracketing albo filtry polowkowe. Na poczatek polecam to 1'sze.
aha no to już coś więcej wiem w tym temacie. a możesz mi jeszcze powiedzieć czy tego nie można zrobić z HDR słyszałem o tym od kogoś wiem tyle, że to chyba nakłada się zdjęcie na zdjęcie czy coś takiego ? nie wiem bo jestem samoukiem i tak powoli do wszystkiego dochodzę więc jak coś pomyliłem to sorry.
Wlasnie przez braketing robi sie HDR'y.
Jaki masz aparat? Duzo powinno byc w instrukcji obslugi.
Dobrze znac swoj sprzet. Zdjecia rob w raw, zawsze cos mozna wyciagnac z cieni i przygasic swiatla.
Cytat:
Zamieszczone przez
DuDi87
no ok tylko jak ustawię ev na + to będę miał białe niebo a w tym wypadku krzaki będą ok.
Proponuję lekturę, wszystko Ci wyjaśni:
http://www.canon-board.info/tips-and...trefowy-25632/
http://www.canon-board.info/tips-and...-wynika-12704/
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Wlasnie przez braketing robi sie HDR'y.
Jaki masz aparat? Duzo powinno byc w instrukcji obslugi.
Dobrze znac swoj sprzet. Zdjecia rob w raw, zawsze cos mozna wyciagnac z cieni i przygasic swiatla.
poczciwego 1100d kiedyś rzuconego w kąt z dwoma kitami ale od jakiegoś czasu przeprosiłem się z nim dokupiłem dwa obiektywy lampę i coś próbuję działać amatorsko. no właśnie tylko z raw-ami mniej więcej 4 razy mniej zmieszczę zdjęć na karcie, a nie przerabiam ich w jakikolwiek sposób ponieważ pstrykam zupełnie amatorsko póki co. dzięki za rady i proszę o więcej :)
Cytat:
Zamieszczone przez
DuDi87
witam. proszę o poradę czemu te zdjęcia wyszły jak wyszły czyli środek taki ciemny ? moje złe nastawy czy coś innego.
Twoje złe nastawy.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Twoje złe nastawy.
a co było z nimi źle?
Cytat:
Zamieszczone przez
DuDi87
a co było z nimi źle?
Czy to co miało być dobrze naświetlone jest dobrze naświetlone ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Czy to co miało być dobrze naświetlone jest dobrze naświetlone ?
no nie w tej sytuacji miała byc roślinność jasna
Cytat:
Zamieszczone przez
DuDi87
no nie w tej sytuacji miała byc roślinność jasna
Odpowiedziałeś sobie na zadane przez siebie pytanie: nastawy nie były prawidłowe
Po co przeplacac, w internecie jest b.duzo informacji. Polecam youtube.