konradl przepraszam, ale test podeśle dopiero w poniedziałek jestem na wyjeździe.
Rudi lampa błyskowa - to cały sekret
Wersja do druku
konradl przepraszam, ale test podeśle dopiero w poniedziałek jestem na wyjeździe.
Rudi lampa błyskowa - to cały sekret
razara, ustawiasz aparat na manual, dajesz max przysłonę i krótki czas tak aby przywaliła z całej mocy tylko w pierwszy plan?
Tak właśnie to robie. Parametry tego zdjęcia masz w EXIFie. Inne zdjęcia (wszystkie makro) są robione tą socewką plfotoCytat:
Zamieszczone przez Rudi
OK, nie ma problemu :)
To moze jeszcze o lampe sie zapytam :) Nie stac mnie na zewnetrzna i zastanawiam sie czy ta wbudowana z jakims dyfuzorem moglaby sie nadawac do macro?
Pozdrawiam
im mocniejsza bedziesz mial tym mocniej przeslone domkniesz. przy l.przew. 30 mozna domykac prawie na max. nie probowalem wbudowana.
A jest szansa zeby zmusic do dzialania jakas tania lampe nie z serii ex canona? Nawet mogla by blyskac na pelnej mocy, a wtedy bym ja odpowiednio przyslonil i metoda prob i bledow regulowal czas naswietlania przy max przeslonie.
Pozdr
tak. tylko trzeba zaizolowac czyms (kawalek papieru) wszystkie styki poza glownym. tylko trzeba sprawdzic napiecie. juz bylo tu
dzieki bardzo, teraz wedlug tabelki poszukam sobie czegos na allegro.
http://www.botzilla.com/photo/strobeVolts.html
Pozdr