Ile można klepać jeden temat w kółko, ci co maja sigmy i problemy, muszą kupić usb dock'a i dopasowaywać konkretny obiektyw, pod konkretne body.
Jak sami nie potrafią, to w serwisie. Prościej się chyba nie da.
Wersja do druku
Ile można klepać jeden temat w kółko, ci co maja sigmy i problemy, muszą kupić usb dock'a i dopasowaywać konkretny obiektyw, pod konkretne body.
Jak sami nie potrafią, to w serwisie. Prościej się chyba nie da.
Przeczytałeś uważnie? Napisałem, że CZASAMI się nie da. Nie jest to tylko moja opinia. Internety są pełne wpisów użytkowników sigm z których wynika, że w niektórych egzemplarzach się CZASAMI nie da wyregulować AF z konkretnym body. Takie są fakty. No chyba że zależy ci jedynie na skuteczności na bliskie odległości. Tutaj jest zdecydowanie lepiej.
Nie łapmy się za słówka :D
Ja jestem użytkowniem Sigmy 50mm ART wcześniej ex dg hsm. W pórównaniu do Canonów 1.8 STM, 1.4 USM i 1.2 L to w zasadzie nie ma porównania - SIGMA ART jest znacznie lepsza, a ex porównywalna do eLki. Jedynym minusem jest loteria w AF chociaż z mojego doswiadczenia poprzednia wersja miała prblem z ff i bf w zależności od odległości natomiast nowa raczej tylko bf albo ff i wystarczy w body mikrokalibracja w obiektywie. Np u mnie mam +1 i jest perfekcyjnie.