Odp: [michalab] ku ciekawszym zdjęciom
Dzięki, a coś więcej napiszesz? Chodzi o uchwycony moment czy coś więcej?
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Dzięki, a coś więcej napiszesz? Chodzi o uchwycony moment czy coś więcej?
Świetny "decydujący" moment. Technicznie też nie jest źle. Gratulacje.
Portrety też fajne. O za bardzo wyostrzonych oczach w nr 2 już tobie pisali.
Czwórka bardzo się podoba. Trójka zresztą też. Można spytać jakim szkłem to robione?
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Fotografuję już od dłuższego czasu, ale jakoś nie mogę powiedzieć, abym z efektów był zadowolony.
nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi
robisz fajne zdjęcia, a wypalenie jest normalnym procesem
kiedyś łatałem z aparatem cały czas teraz zabieram go już na konkretne cele
masz fajne modele,fotografuj je choćby tylko dla funu, one kiedyś to docenia;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Czwórka bardzo się podoba. Trójka zresztą też. Można spytać jakim szkłem to robione?
3. to C200f2.8L na 400D - nie kadrowane.
4. to C400f5.6L na 5D - dosyć mocno skadrowane.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi
robisz fajne zdjęcia,
Od czasu do czasu coś się trafi, chciałbym częściej. Tu z założenia będę pokazywał tylko zdjęcia, które uważam, że się do tego nadają. Ten brak zadowolenia wynika raczej z liczby tych pozostałych.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
kiedyś łatałem z aparatem cały czas teraz zabieram go już na konkretne cele
Mam tak samo
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
masz fajne modele,fotografuj je choćby tylko dla funu, one kiedyś to docenia;)
Już doceniają :-).
4 bardzo dobre. Jakościowo widać że mocniej cięte, choć może niepotrzebnie. Osobiście dał bym więcej dołu, żeby było widać całą obrączke drutu kolczastego, a mniej góry.
Cytat:
Zamieszczone przez
mkkaczy
4 bardzo dobre. Jakościowo widać że mocniej cięte, choć może niepotrzebnie. Osobiście dał bym więcej dołu, żeby było widać całą obrączke drutu kolczastego, a mniej góry.
Dziękuję bardzo za komentarz. No faktycznie nie zauważyłem tego drutu obciętego, popróbuję z innym kadrowaniem. Pisząc "może niepotrzebnie mocniej kadrowane" masz na myśli że mogłem wykadrować tak, aby ptaki mniej kadr wypełniały?
To teraz trochę żelastwa. Zdjęcia zrobione dokładnie rok temu, ale dopiero teraz je obrobiłem. Generalnie nie pasjonowałem się nigdy tego typu imprezami, ale zachęcony niektórymi galeriami z tego forum postanowiłem sam spróbować (może nawet pojadę znowu w przyszłym roku). Jest kilku speców od samolotów w miarę aktywnych na forum, to liczę, że coś podpowiedzą.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Ja tam na latającym "żelastwie" się nie wyznaję, ale foto nr 7 mnie tam się podoba.
Albo tak wysoko Cię podrzucili, albo te samolociki tak nisko latały :), niewiele Ci brakuje do ich wysokości.