Odp: [Abandoned] Różne różności...
Cytat:
Zamieszczone przez
ndrozdowski
Do autora: bardzo proszę o parametry zdjecia (nie mogę sprawdzić exif).
Dzięki!
Wysłane z mojej Xperii Z5
Zdjęcie złożone z 55. Czas naświetlania każdej klatki - 30 sekund, przysłona ustawiona na f/4,5, ISO 1600 - u mnie max. Wszystko złożone w programie Startrails, potem lekko podbity kontrast. W sumie to była moja pierwsza próba łapania ruchu gwiazd, linie byłyby trochę dłuższe niestety cichy podróżnik, który mnie śmiertelnie wystraszył ruszył mi lekko statyw i tak pierwsze 15 minut poszło do kosza. Miejsce znalezione na szybko, gdyż moje docelowe było chwilowo "zajęte".
Bardzo dziękuję!
Wysłane z mojej Xperii Z5
24. Opuszczony dwór - niestety ten jest aktualnie częściowo spalony :(
Opuszczony dwór | 2016-01-23 by Przemysław Pawlak, on Flickr
PS. Widzę, że starsze zdjęcia są już powoli usuwane, jak będę miał chwilkę to postaram się to ogarnąć - wrzucić je ponownie.
Znowu tutaj zawiało pustkami, więc uzupełniam braki. Wczoraj wybrałem się na spacerek, więc jak już wziąłem aparat i statyw to musiałem chociaż jakieś zdjęcie przynieść - więc tak powstało to, co widać poniżej. Potem zmiana balansu bieli - by kolor pomarańczowy nie trzaskał po oczach i jakieś próby zabawy z krzywymi.
25. W stronę światła...
W stronę światła... | 2016-11-23 by Przemysław Pawlak, on Flickr
Cytat:
Zamieszczone przez
Abandoned
by kolor pomarańczowy nie trzaskał po oczach i jakieś próby zabawy z krzywymi.
To może spróbuj wersji B&W w ramach ćwiczeń kompozycji :)
Może jest to jakieś rozwiązanie, chociaż w większości przypadków kolor mi bardziej podchodzi.
26. W pracy:
W pracy... | 2016-11-02 by Przemysław Pawlak, on Flickr
Łapane telefonem - podobno najlepszy aparat to ten, który mamy przy sobie. Mój był niestety dosyć słaby.
27. Wiatraki trzy:
Ponad wszystkim ... | 2016-05-21 by Przemysław Pawlak, on Flickr
Zdjęcie chyba było już tutaj wstawiane, ale widzę, że stare zostało usunięte więc wrzucam je po raz kolejny. Niby nic szczególnego, mimo wszystko je dosyć lubię - ze względu na niecodzienną perspektywę.
kolego jesteś z okolic Torzeńca?
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemasl1985
kolego jesteś z okolic Torzeńca?
Można tak powiedzieć. :)
Widzę, że prawie wszystkie zdjęcia zostały już usunięte. :? Zdjęcie zrobione Yongnuo 50 1.8, swoją drogą ma ktoś ten obiektyw? Bo u mnie na f/1.8 bardzo trudno trafić z ostrością - tak jakby ustawiał ostrość przed czy za obiektem. :? Na f/2.8 wydaje się być ok, ale może to wynika tylko z większej głębi ostrości. :|
28. Nocna jazda | 2017-04-11:
Nocna Jazda | 2017-04-10 by Przemysław Pawlak, on Flickr