Nie jestem pewien, czy zmieścisz tam normalne tła (delikatnie mówiąc).
Jeśli jednak chcesz z tego korzystać, pomyśl o lampach zawieszonych na suficie albo powieszonych na mocowaniach ściennych.
Wersja do druku
Ha widzisz myślałem o tym równiez tylko, że podwieszanie do sufitu będzie kosztowac krocie :( i chyba własnie przywieszane do ścian będą lepsze. Myślałem własnie jeszcze o tym zestawiku Quantuum 300 kit, statywy zawsze się przydadzą. Mam też jakąś lampkę 150 zdaje się do oświetlenia tła + system do teł. Wyzwalacze mam PixelKing i Yn622CII więc Pixele pójda do studia a Yn na plenery :).
Chińskie są tanie, jak na system sufitowy.
Aha, tak małe pomieszczenie - jeśli chcesz mieć namiot bezcieniowy, to maluj na biało, jak chcesz mieć kontrolę nad światłem, to ciemnoszaro (czarno to byłoby ekstremalnie), tylko wtedy samopoczucie osób w studio będzie nie najlepsze :D
Szybką zmianę koloru możesz zrobić wkręcając kilka haczyków w ściany i wieszając na nich agrowłókninę/geowłókninę (czarną i białą).
@r_m dzięki za rady. Może rzeczywiście ten system quantuum by się zdał lepiej system sufitowego mocowania Quantuum systemy zawieszeń sklep internetowy foto-net.pl. Pomieszczenie machnę na biało bo i tak trzeba.