Odp: [5DS] Przesunięty punkt ostrości AF przy ostrzeniu na odległość od 10m w górę?
No to rzeczywiscie dziwne, ze na to musieli sensor wymienic - ciekaw jestem, co tam w nim zdechlo ?... :-)
Odp: [5DS] Przesunięty punkt ostrości AF przy ostrzeniu na odległość od 10m w górę?
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Jak uzasadnili potrzebę wymiany matrycy? Podali jakieś szczegóły?
Nie podali żadnego uzasadnienia ani szczegółów a ja się ich nie domagałem.
Cytat:
Zamieszczone przez
jelcyk
No to rzeczywiscie dziwne, ze na to musieli sensor wymienic - ciekaw jestem, co tam w nim zdechlo ?... :-)
Nie mam pojęcia. Generalnie przez pierwsze dwa miesiące aparat miał problem z zasilaniem, wspomniałem o tym tutaj http://www.canon-board.info/canon-ds...ml#post1312702 Nie wiem czy tu się już coś czasem nie zaczęło dziać ale żeby matryca miała coś z tym wspólnego?
Ciekawy przypadek, tylko na ile istotny w przypadkach problemów z AF i kalibracją obiektywów? Ogólnie, oraz czy i ile osób toleruje problem AF (nie wnika tak szczegółowo), a gdzie wymaga to wymiany (jeśli dotyczy) właśnie matrycy. Ja bym pocisnął serwis o dokładniejsze wyjaśnienia. Chyba, że maja serwis notę ze statusem "confidential" i nie przyznają się do jakiegoś bug'u.