Odp: Proszę o POMOC, problem z odtwarzaniem obrazów w canon 450d?
Wielkie dzięki! Ale jeśli po prostu powiedzmy, że nie chciałoby mi się "bawić" z kopiowaniem itd., to muszę użyć kabla, dołączonego w zestawie do aparatu, aby przegrać zdjęcia na komputer i żeby potem jeszcze je po prostu móc przeglądać w aparacie? Problem w tym, że kupiłam używany aparat, a w zestawie bodajże nie ma tego kabla, bo jest jedynie kabel do telewizji, co mam w takim razie robić? Czy da się taki kabel gdzieś kupić, chociażby przez allegro, wpisując odpowiedni model z instrukcji, czy jakiś inny kabel nadawałby się?
Zwykły kabel USB z wtyczką mini B. Do kupienia w każdym sklepie z gadżetami komputerowymi. Dla pewności weź aparat z sobą do sklepu i sprawdź na miejscu. Bardzo prawdopodobne, że masz taki kabel w domu.
A czy kabel od telefonu sony xperia j nadałby się? Czy muszę szukać od jakiś innych urządzeń, ponieważ dopiero kabel będę w stanie kupić w środę albo w następnym tygodniu?
Po co kombinujesz? Wyciágasz karte wkładasz do komputera , kopiujsz na dysk, wyjmujesz karte I wsadzasz spowrotem do aparatu. Ot I cała tajemnica :)
Od starszej Xperii tak, od nowszej nie - przymierz po prostu.
Ale chris dobrze mówi: trochę za bardzo kombinujesz.:)
Sama nie wiem :D ale na razie mam problem, ponieważ zrobiłam tak, że zaraz po włożeniu karty do laptopa automatycznie komputer przegrywa zdjęcia, a nie kopiuje :/
--- Kolejny post ---
Ale jeśli już chciałabym kombinować, to od mojej chyba starszej sony x peria j nada się? :D
Gdzieś w ustawieniach programu, który zgrywa pliki z karty, powinna być opcja "przenieś/kopiuj".
A kabel po prostu weź w rękę i przymierz do gniazdka w aparacie.