Ja przemiennie korzystałem albo z IrfanView albo XnView. Ale wczoraj zainstalowałem FastStone i zostanę przy nim dłużej.
Wersja do druku
Ja przemiennie korzystałem albo z IrfanView albo XnView. Ale wczoraj zainstalowałem FastStone i zostanę przy nim dłużej.
Fast Picture Viewer od kilku lat.
Canonowski ImageBrowser EX. Gdy kolorystyka zmieniła się na odcienie czerni i szarości, to zrezygnowałem z innych przeglądarek. To jedyny program od Canona, który używam.
Przetestowałem wszystkie wyżej wymienione i jak dla mnie FastStone wymiata :)
ode mnie +1 dla FastStone
A którą wersję wybrać aby podglądać RAW i zmniejszać wielkości plików całymi katalogami a nie pojedynczo i nie przepłacić za dużo ?
Fast stone. Możesz hurtem zmieniać rozmiar, wyostrzać, dodawać daty czy opisy, zmieniać nazwy i masę innych rzeczy. Możesz nawet pozbierać wszystkie pliki .jpg czy .CR2 czy inne z całego kompa i wrzucić w jeden katalog, albo w oddzielne katalogi dla każdego roku/miesiąca. Intuicyjny program dla każdego, można wrzucić na pendrive'a i mieć zawsze przy sobie. Darmowy.
Jeśli mam zrobić stykówki i wrzucić na chmurę do akceptu to nie będę pomniejszał pojedynczo bo by mnie szlag trafił. A po wakacjach to niech się zdjęciami martwi inny fotograf, bo ja mam wolne, a jak cykam to z telefonu. Ja już jestem na etapie niezabierania aparatu na wakacje.
Post niżej Zowa ma rację, wszystko można zrobić hurtem, mnie głownie hurtowo interesuje pomniejszanie i ewentualnie zmiana nazwy. Do tej pory miałem ACDSee7 ale się skończył.
Dla moich potrzeb FastStone jest płatny, dlatego chciałem się dowiedzieć która wersja posiada te narzędzia które wymieniłem, inne bajery mnie nie interesują.
Faststone do ewentualnych poprawek, ale do przeglądania Firegraphic - jest o wiele szybsza!
Czasami, ale rzadko - InfranView.