Odp: Aparaty, którymi wykonano zdjęcia World Press Photo 2016
moze trzeba tych "reporterow" do obozow reedukacyjnych wyslac? do wujka Kima na przyklad?
Ogniskowe też pokazują, że 24, a zwłaszcza 35 rządzą. W zasadzie zgadzam się, że wykluczając sport i przyrodę 35mm można mieć przyspawane do FF, bo da się tym obskoczyć 99% sytuacji zdjęciowych.
Cytat:
Zamieszczone przez
sebcio80
ja uważam, że Canona w obecnych czasach wybierają ludzie bardziej świadomi, a zostają przy nim Ci bardzie cierpliwi,
Nikonów wszędzie pełno, również na imprezach sportowych, coraz więcej początkujących wybiera Nikona, ale mało z tego wynika, mimo że od lat aparaty lepsze i obrazek lepszy,
Ty tak na poważnie :lol:.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
moze trzeba tych "reporterow" do obozow reedukacyjnych wyslac? do wujka Kima na przyklad?
No tylko tam chyba powyżej smieny....., a i to nie wiadomo ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
chodzi mi o to ze do takiej reporterki to taki fuji xt-1 wydaje sie idealny
a tu sie okazuje ze rządzą...... wielkie kloce
przeciez to zwycieskie zdjecie to pewnie i iphonem mozna by zrobic
Mówisz i masz :) 2016 Photo Contest | World Press Photo
W akcji "perełka", już dawno nie robiący zdjęć, stary "dziad" Fuji X-Pro1 :D ;)
To jednak konkurs fotografii reportażowej, gazetowej, gdzie sprzęt foto musi być uniwersalny więc nie dziwi przewaga luster. Większość reporterów ma sprzęt, który zarabia od kilku lat i jeszcze popracuje. Trudno, żeby były to bezlusterkowce, w większości będące na początku drogi rozwoju technologicznego w porównaniu z lustrzankami.
Zresztą różnice te zaczną się zacierać. Lubię patrzeć na szerokie plany newsowych fot, gdzie w kadrze są różni foto dziennikarze i coraz częściej widać sprzęty inne niż lustrzanki. Tak, smartfony niestety też :)
Cytat:
Zamieszczone przez
BuRton
Zresztą różnice te zaczną się Tak, smartfony niestety też :)
Ale czemu "niestety" ;)....
no właśnie
moim zdaniem najwieksza rewolucje to przeszly aparaty w telefonach
sam bylem w szoku jak zabralem mojej bylej iphona6 i sie nim pobawilem
on naprawde daje rade ,nawet w kiepskich warunkach
a jak by przeprowadzic test i zrobic nim zdjecie przy blasku ksiezyca(ja juz nie mam dostepu do iphona)mysle ze duzo gorzej by nie wypadl-zwlaszcza jesliby zamiescic zdjecie na stronie internetowej
Cytat:
Zamieszczone przez
sebcio80
ja uważam, że Canona w obecnych czasach wybierają ludzie bardziej świadomi, a zostają przy nim Ci bardzie cierpliwi,
Nikonów wszędzie pełno, również na imprezach sportowych, coraz więcej początkujących wybiera Nikona, ale mało z tego wynika, mimo że od lat aparaty lepsze i obrazek lepszy,
Czyli krótko i na temat. Twoim zdaniem decyduje szklarnia, którą mamy i brniemy dalej w canona w nadziei, ze następny model spełni nasze oczekiwania?
Krótkie pytanko. Gdybyś dzisiaj nie miał żadnego obiektywu, to kupiłbyś C 5DIII, czy raczej N D750?
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
no właśnie
a jak by przeprowadzic test i zrobic nim zdjecie przy blasku ksiezyca(ja juz nie mam dostepu do iphona)mysle ze duzo gorzej by nie wypadl-zwlaszcza jesliby zamiescic zdjecie na stronie internetowej
Kilka miesięcy temu oglądałem to w TV. Konkretnie dokument "Apple - historia marki". Pokazany był fotograf, który biega po mieście i strzela iphonem. Całkiem dobrze mu to wychodzi i ma super zabawę.
Z drugiej strony wielu uznanych artystów ma w kieszeni mały automat, którym zawsze mogą strzelić na szybko coś fajnego. Co by nie mówić to przydaje się tzw "oko" i w wielu przypadkach "chwila". Siedząc w domu nic ciekawego w repo nie zrobimy. Bez względu na sprzęt.
Mam nadzieję, że klasyczne lustro nie zginie. Tyle lat tradycji :).
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
no właśnie
Już po nas ! ;) :D
Powiedz mi w takim razie, dlaczego zdecydowana większość poważnie zajmująca się fotografią taszczy te swoje kilogramy foto sprzętu ?
Cytat:
Zamieszczone przez
BuRton
Powiedz mi w takim razie, dlaczego zdecydowana większość poważnie zajmująca się fotografią taszczy te swoje kilogramy foto sprzętu ?
Z przyzwyczajenia.
Albo ze strachu, żeby nagie selfie nie wyciekły do sieci.
dzisiaj większość a jutro?
czasem się sam zastanawiam..
oni naprawdę zrobili dobra robotę i dalej idą w tym kierunku
w indonezji widzialem japonke , ktora focila lustrem , potem iphonem a nakoncu gopro, myślę ze przy tak na chybcika robionych słitfociach różnica będzie coraz mniej dostrzegalna(zwłaszcza zamieszczając na fajsie)
a po co przepłacać?
mysle ze lustra przegraja to starcie, tzn caly mocno amatorski rynek zostanie przy smartfonach