Odp: Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
A czy gdziekolwiek napisałem, że interesuje mnie porównanie do macro Canona? odnosiłem się do modelu Tamron 90 mm F/2.8 SP Di MACRO 1:1
Czego nie zrozumiałeś w moim poście ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Czego nie zrozumiałeś w moim poście ?
Nick'a.
Sugerowana cena za 85mmf 1.8 4500zł :shock:
Drogo.
Imho o 2000 pln za drogo.
No nic, pożyjemy - zobaczymy..
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Nick'a.
Nick to pierwsze 3 litery od imienia Tomasz, 77 to 2 ostatnie cyfry daty urodzenia
Pisz śmiało jak czegoś nie rozumiesz
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
Drogo.
Imho o 2000 pln za drogo.
No nic, pożyjemy - zobaczymy..
Może Canon 85/1.8 IS za 2400 PLN Ci podpasuje chociaż Canona nie lubisz ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
JERONIMO1
Sugerowana cena za 85mmf 1.8 4500zł :shock:
Sigma 85 f/1.4 to około 3500 zł. Jak widzę ceny Tamrona to obiektywy Sigmy zaczynają mi się wydawać tanie...
O ile się orientuję, "głupi" Canon 85 mm f/1.8 jest bardzo chwalony optycznie, za AF również. Nie ma IS, okay, ale nówka kosztuje circa 1350+ PLN. Ja naprawdę nie wiem, co Tamron musi zaoferować w obiektywie o tej samej ogniskowej i światłosile, by uzasadnić taką kosmiczną cenę... Nie przekonuje mnie to.
Cytat:
Zamieszczone przez
luso
Sigma 85 f/1.4 to około 3500 zł. Jak widzę ceny Tamrona to obiektywy Sigmy zaczynają mi się wydawać tanie...
Co decyduje o cenie szkła ? Ogniskowa, światło ? Dlaczego za jeden obiektyw 85 mm płacimy 1500zł i mówimy że drogo a za drugi 5000 zł i jest tanio.
Jak tak dalej pójdzie to konkurencja w postaci Tamrona spowoduje wzrost cen. Inni producenci dojdą do wniosku, że sprzedają swoje produkty zbyt tanio ;)