Odp: 7D za 1/2 ceny 7dmkII
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
kup 5dmk1
ale czytałeś co napisałem wczesniej? ( o szybkosci i wydłużeniu ogniskowych( naprawde myslisz ze nie wiem o istnieniu 5dmk1):evil:
Jesli miałbyś przeznaczone ok 5k, to 7d2, a jak nie chcesz wydawac az tyle na cropa tp wersje 1. Mnie bardzo kreci 7d2. Pel!a klatka to nie wszystko a taki 7d2 to nawet na ciemnej sali da piekny obrazek.
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
a jak wypada porównanie obrazka między mkI i mkII? są róznice?
porównanie nr 1
Canon EOS 7D Mark II Review
porównanie nr 2
Canon EOS 7D Mark II Review: Digital Photography Review
Cytat:
Zamieszczone przez
robson999
Pel!a klatka to nie wszystko a taki 7d2 to nawet na ciemnej sali da piekny obrazek.
Tak tylko spytam... to z teorii czy z praktyki?
Cytat:
Zamieszczone przez
robson999
Jesli miałbyś przeznaczone ok 5k, to 7d2, a jak nie chcesz wydawac az tyle na cropa tp wersje 1. Mnie bardzo kreci 7d2. Pel!a klatka to nie wszystko a taki 7d2 to nawet na ciemnej sali da piekny obrazek.
Robiłeś zdjęcia na ciemnej sali 7DII ?
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
pewnie tak...
a jak wypada porównanie obrazka między mkI i mkII? są róznice?
Bawiłem się 7D swoim i 7DII kolego równo rok temu. Zdjęcia wstawiałem w wątku o 7DII. W obrazku na wysokim ISO wielkiej różnicy nie ma. Jest lepiej, ale nie na tyle żeby płacić aż taka kasę. Szczegółu nie osiągniesz takiego jak na FF.
Jak na śluby w ciemnych kościołach, to 70D pewnie ma identyczny obrazek jak 7DII. Po wyjściu 80D może spadną z ceny. Teraz trzeba za dobrą używkę wyłożyć jakieś 2200÷2500zł.
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Tak tylko spytam... to z teorii czy z praktyki?
Z praktyki. Mam 40D.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Robiłeś zdjęcia na ciemnej sali 7DII ?
Nie, ale robiłem 40D.
no i wlasnie mowie ze olalym totalnie NOWE 7d bo to bezsens pchac tyle kasy w taka puche... i jesli juz to bral tylko uzywane, no chyba ze konieczna jest faktura
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
kup 5dmk1
Kup okulary:
Cytat:
Zamieszczone przez
tombas
do 6D na slubach, a w ramach relaksu do sportu ale juz nie zarobkowo(dlatego chce cos szybkiego i co wydłuży moje ogniskowe)