Odp: Używany zestaw do 2000pln
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
5D i 24-85
Dokładnie tak. Nie rzucałbym się na te "105", "24" może być bardziej przydatne.
Jeśli jednak ten drugi, to warto pamiętać, żeby to był 28-105/3.5-4.5, a nie 28-105/4.5-5.6
Czy jest potrzebne do codziennych pstryków - nie, może wystarczy telefon? ;)
Czy może dać lepszy efekt, niż telefon, niż 50d, niż 60d? Myślę, że tak.
Cytat:
Zamieszczone przez
_13_jacek
Może jakieś inne opcje?
Inne opcje pojawią się jak zwiększysz budżet.
Z dwoma tysiącami dużo nie nawojujesz...
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
Czy jest potrzebne do codziennych pstryków - nie, może wystarczy telefon? ;)
Czy może dać lepszy efekt, niż telefon, niż 50d, niż 60d? Myślę, że tak.
He,he, już pisałem jestem staroświecki i tel. jak dla mnie służy tylko, do dzwonienia;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Inne opcje pojawią się jak zwiększysz budżet.
Z dwoma tysiącami dużo nie nawojujesz...
Wiem:?
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
5D i 24-85 lub 28-105
chyba najlepiej na tym wyjdziesz, swietna puszka, zajechane napewno będą bo te puszki do dzis pracują na slubach, z tą różnicą że jest to pancerny sprzęt, miałem i uważam nawet ze jak trafisz z 60-80tys w fajnej cenie mozesz brac bo rodzinnie napewno posłuży ci to dość dlugo. dodatkowo tanim kosztem mozesz kupic sobie 50/1,8 i tez miec fajna jakosc z tego, powolutku budując fajny zestaw
Ech kusicie tym 5d. Tym bardziej że, mam czarodziejskie szkiełko porst color reflex auto 1.4/55 v.1 i lubię pstryknąć jakieś kwiatki, motylki itp.
Będę grubo myślał.
Cytat:
Z tym nie zajechanym to ciężej spotkać po za tym na lampę braknie.
Z dwojga złego to lepsze zajechane 5d niż zajechane 50d :D Cudów nie ma, takie zabytki teraz coraz rzadziej pojawiają się w dobrym stanie. A czy pełna klatka potrzebna do codziennych pstryków? Hm... a co ma rozmiar sensora do tego? :D
Wiadomo, możesz szukać taniego kropa, ale w sumie to 5d + 24-85 f3,5-4,5 USM to bardzo dobry (moim zdaniem najlepszy) wybór za ~2k. Aparat spoko, szkło spoko, można już coś powalczyć. Potem sobie dokupisz lampę za miesiąc czy dwa a potem 85mm f1.8 i masz zestaw do dokumentacji życia rodzinnego jak ta lala.
Jak wyzej 5d + 24-85 usm
Moze bede mial 24-85 na sprzedaz xd
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
Moze bede mial 24-85 na sprzedaz xd
Może 5d ze stopki też:)
Cytat:
Zamieszczone przez
eleroo
Z dwojga złego to lepsze zajechane 5d niż zajechane 50d :D Cudów nie ma, takie zabytki teraz coraz rzadziej pojawiają się w dobrym stanie.
Nie wierz w cuda, polegaj na nich ;)
Co prawda to prawda, 5d z małym przebiegiem (potwierdzonym, poniżej 10tys.) to okolice całego budżetu.
A dlaczego zajechane 50d? :D W cenie prawie zajechanego 5d można mieć "lekko pstrykane" 50d (i nieco mocniej 60d), jednak i tak 5d jest ciekawszy (pomimo mniejszego ekranika, i pomimo tego, ze jest wolniejszy).
No właśnie, czemu nie kupić 50d tylko od raz 5d?
Z tego co znalazłem 50d jest chyba jedną z lepszych konstrukcji canona bo, następca 60d to podobno nie bardzo.
O kicie 18-55 stm też znalazłem same superlatywy.
Widziałem nieraz 50d z potwierdzonym przebiegiem poniżej 30k w dobrej cenie.
Na zakup mam czas i dużo cierpliwości.