Odp: Nowy 5D mk III - Wizjer zwariował
Cytat:
Zamieszczone przez
Shrek
Właśnie dostałem nowe pudełeczko i nową puszkę, z przebiegiem 1 klatka :) Nawet sami przełożyli zawartość z nowego, bo jak wysyłałem, to tylko body w oryginalnym kartonie, bez dodatków/pasków/baterii/ładowania etc.
Myślę, że należy się + dla Żytniej, akcja w tydzień przeprowadzona wzorowo, chyba się skuszę na rozszerzenie gwarancji do 3 lat za 520zł :)
Powiadasz 1 klatka. Skandal, no to sprzęt już używany :).
Przedłużenie gwarancji może się przydać. Szczególnie gdy robisz dużo zdjęć. Tylko, czy nie ma jakiegoś warunku, że sprzęt nie mógł być już naprawiany? Bo różnie niektóre firmy produkujące elektronikę podchodzą do tego zagadnienia. Ale Ciebie to nie dotyczy - masz nówkę.
Miałem matówkę do czyszczenia w 650D i wymieniono mi po 11 miesiącach (na koniec gwarancji). Myślałem, że będzie czyszczona, ale wstawili mi nową.
Jeżeli chodzi o CSI, to tak jak pisałem wcześniej, nie zaliczyłem skuchy.
Źle napisałem, przyjechał ze stanem 0, jest 1 klatka - już :)
Rozszerzona gwarancja do 3 lat możliwa do wykupienia jest do 12 miesięcy roku od daty zakupu.
Dopytałem, nie ma znaczenia czy sprzęt był serwisowany w ramach biegnącej gwarancji, na decyzję masz 12 miesięcy.
To jest ta klatka nr 1 :) (200mm f2.8 1/100s)
Cytat:
Rozszerzona gwarancja do 3 lat możliwa do wykupienia jest do 12 miesięcy roku od daty zakupu.
Dopytałem, nie ma znaczenia czy sprzęt był serwisowany w ramach biegnącej gwarancji, na decyzję masz 12 miesięcy.
Ktoś chyba wprowadził Pana w błąd.
Cytat:
ROS dla Klientów firmy Canon
Cytat:
Przedłużenie standardowej gwarancji można wykupić do 180 dni od daty zakupu sprzętu.
Źródło: Rozszerzona opieka serwisowa
Do 12 m-cy mają klienci firmy Sony. No chyba że coś się zmieniło od tego roku.
Ja mam to wykupione, w potwierdzeniu zakupu który przychodzi na maila stoi:
Cytat:
Karta Rozszerzonej Opieki Serwisowej ważna jest wyłącznie z oryginałem karty gwarancyjnej EWS oraz dowodem zakupu przez trzy lata od daty zakupu sprzętu.
O tym nie ma nigdzie napisane na stronie internetowej. Czyli te trzy lata to tak naprawdę nie są trzy lata jeśli dobrze rozumuję. Jeśli ja aparat kupiłem 8 lipca 2015 a za nieco dwa tygodnie zdecydowałem się wykupić tę usługę i datę jej obowiązywania mam ustaloną przez CSI na 28-07-2015 to ten prawie rok mi ucieka bo się dubluje z gwarancją EWS Canona.
Hm, informacje które napisałem są po telefonicznej rozmowie, z serwisem CSI, więc dziwi mnie ta sytuacja, żeby wprowadził mnie w błąd? W poniedziałek zadzwonię kontrolnie i potwierdzę jeszcze raz.
Nikt nie pisze o tym, że jest zadowolony z serwisu, jeżeli pojawiają się posty to tylko tych niezadowolonych.
Korzystałem kilka razy z CSi i zawsze pozytywne wrażenie na mnie zostawili.