Odp: Canon Pixma MG 7750 czy.....?
Printlab
--- Kolejny post ---
Myślę że będą dobre , czytałem pozytywne opinie o tym tuszu , a cena jest bardzo niska .
--- Kolejny post ---
Printlab , są tanie i podobno dobrej a kości .
Polecasz jakieś inne , bo nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie.
Nie polecę bo nie mam żadnego doświadczenia z zamiennikami. Też zamówiłem printlaby i czekam na przesyłkę, chociaż cudów się nie spodziewam.
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
do 7750 nie ma jeszcze zamienników dlatego wziąłem 7550 - zamienniki printlabu jakieś 40zł za komplet :mrgreen:
już trochę fotek podrukowałem na oryginalnych papierach canona i jestem bardzo zadowolony, a drukuje z lapa więc nie ma mowy o kalibracji ekranu.
Kolory wychodzą bardzo ładne ;)
Jakiego programu używasz do obróbki i przygotowania zdjęcia do druku ?
Próbowałem drukować na oryginalnym papierze canona , używając tuszu j.w. ale nie jestem zadowolony z efektów końcowych.
Nie mam doświadczenia w obróbce zdjęć .
Takie pytanie.Drukuje kolorowe zdjęcia na printlabach i jestem bardzo zadowolony. Gorzej z czarno białymi, robi się paskudny zafarb, w przeciwieństwie do oryginalnych tuszy canona, które były dla mnie ok. Czy jeśli wloze oryginal tylko czarny (pigmentowy?) to uzyskam jakość jaką miałem na oryginalnych?
Czarny pigmentowy nie drukuje w trybie foto.Żeby uzyskać dobre wydruki zdjęć cz-białych to najprościej ustawić w sterowniku drukarki poziomy poszczególnych tuszów CMY.
Zdjęcia cz-białe są drukowane wszystkimi tuszami oprócz czarnego pigment.który jest używany do druku tekstu i grafiki w trybie normal.
Jak w porównaniu do MG7550 wypada IP7250? Jest duża różnica w jakości druku fotografii BW, no i ogólnie czy jest jakaś różnica w stosunku do wydruku w labie?
Nie interesuje mnie skaner, więc jeśli okaże się że nie ma znaczącej różnicy w jakości druku to po co przepłacać.
Czy w cenie MG7550 dostanie się coś równie dobrego nad czym warto się zastanawiać?
Ewentualnie do 1000 pln? L800?
ktoś testował te nowe Pixma G1400 / G2400 / G3400 ze stałym zasilaniem? Kosztowo byłoby świetnie ale kropla 2 pl, i tylko 4 tusze i znacznie słabsza nominalna rozdzielczość niż w np. IP7250