Odp: Canon 600D - wbudowana lampa błyskowa
A co jeśli lampa błyskowa nie wyzwala błysków wspomagających i w ciemnych miejscach autofocus jest bezużyteczny? Fotografuje w trybie manualnym, sprawdziłem wszystkie tryby af.
Ustawić w opcjach użytkownika (menu) wspomaganie AF z aparatu, albo dokupić zewnętrzną lampę błyskową i ustawić jak wcześniej tylko z lampy zewnętrznej, albo kupić za 3zł latarkę i ją umocować na aparacie.
Cytat:
Zamieszczone przez
wraq
A co jeśli lampa błyskowa nie wyzwala błysków wspomagających i w ciemnych miejscach autofocus jest bezużyteczny? Fotografuje w trybie manualnym, sprawdziłem wszystkie tryby af.
Jak najszybciej wyłączyć spawarkę i robić zdjęcia bez lampy. Druga opcja - zakupić lampę zewnętrzną.
Cytat:
Zamieszczone przez
r_m
Ustawić w opcjach użytkownika (menu) wspomaganie AF z aparatu, albo dokupić zewnętrzną lampę błyskową i ustawić jak wcześniej tylko z lampy zewnętrznej, albo kupić za 3zł latarkę i ją umocować na aparacie.
Pytanie gdzie to ustawić? Według instrukcji aparat sam korzysta z tej funkcji kiedy uzna że jest konieczna, dlatego nie do końca wiem o co chodzi.
W menu, instrukcja opisuje to chyba jako "dostosowywanie aparatu", funkcja "wspomaganie AF" (lub podobnie).