tak tamron 17-50 na imprezy z jego af'em :lol: powodzenia.
Wersja do druku
tak tamron 17-50 na imprezy z jego af'em :lol: powodzenia.
Jeśli będzie miał systemową lampkę z pomagaczem - bez problemu da radę w ciemnych sceneriach :)
Szkło bardzo ostre - od 2.8, AF głosny, trzeba przyznać, ale robiłem na tym szkiełku i jest naprawdę super pod cropa :)
Najważniejszą rzeczą, i tak jest praktyka i doświadczenie :)
Dziękuję wszystkim za odpowiedź :) Czyli obiektyw można powiedzieć już wybrany.
Było zapytanie odnośnie zmiany body. Oczywiście jak najbardziej brałam to pod uwagę aczkolwiek to wymaga większego nakładu pieniędzy. Boje się kupować używany sprzęt i po dokupieniu obiektywu będę odkładać na nowy aparat. A chciałabym żeby następny był już dość "porządniejszy". ;)
w tym temacie wiele nie wymyślisz. Bierz 17-55 IS i ciesz się zdjęciami.
Za 2500zł brałbym pod uwagę i tylko w takiej kolejności:
- C 17-55/2,8,
- Sigma 17-50/2,8 (tylko, czy AF w 500D da radę). Używałem z 7D i potwierdzam to killer stałek,
- Tamron 15-50/2,8 VC - słaby, wolny AF, mniej ostry niż 2 poprzednie. Odpuść sobie.
Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM to taka "prawie" L-ka dla ASP-C :) Nic lepszego w kwestii zooma (cena/jakość optyczna) pod APS-C w Canonie raczej nie ma :)
Pod APS-C można też pomyśleć o Sigmie 18-35 mm f/1.8 DC HSM (widzę, że już Luso na początku polecał i bardzo słusznie) bo szkło 50 mm f/1.8 już masz :) Tak jasne szkło z pewnością przyda się do Twoich celów. Będziesz miała pokrycie najważniejszych ogniskowych dla APS-C.
?
wg zasady jedno zdjęcie więcej powie niż tysiąc zdań:
-> wedding ¡ Carol-Anne + Vince ¡ Victoria BC | happydesigns
oraz
concert/rockstar portrait http://www.happydesigns.com/willa-rah-rouge-2015/