Odp: Oryginał vs podróba LP-E6
To wciąż falsyfikat a wartość może przekroczyć wartość nominalną. A co?
Cytat:
Zamieszczone przez
Janusz_P
To wciąż falsyfikat a wartość może przekroczyć wartość nominalną. A co?
to dam ci 200$ Falsyfikat idealny i dobry banktnot. idź zamień to w banku na 10 dolarówki. ile ich będziesz miał? Wartość nigdy nie będzie inna jak wartość oryginału bo jest nie do rozpoznania.
jego wartość, biorąc pod uwagę koszty wykonania może być wyższa od nominału ale jeśli ktoś np będzie chciał rozwalić komuś bank narodowy to jest to dobra droga.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaroz
Jeżeli podrobimy (sfałszujemy) banknot 100$ w sposób perfekcyjny to jest on falsyfikatem, kopią czy oryginałem? jaka jest jego wartość?
Nie chodzi o to jak to zrobisz tylko o to czy masz prawo to robić
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Nie chodzi o to jak to zrobisz tylko o to czy masz prawo to robić
nie mówimy o stronie moralnej lecz o technicznej i funkcjonalnej, a i ta moralna może okazać się jeszcze bardziej skomplikowana niż się Tobie wydaje.
Nie mam na myśli strony moralnej. Jeżeli fałszujesz cokolwiek, nie ma to znaczenia czy jest to lepsze czy gorsze od oryginału. Zawsze to będzie falsyfikat
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Nie mam na myśli strony moralnej. Jeżeli fałszujesz cokolwiek, nie ma to znaczenia czy jest to lepsze czy gorsze od oryginału. Zawsze to będzie falsyfikat
to już było
Cytat:
Zamieszczone przez
jaroz
Jeżeli podrobimy (sfałszujemy) banknot 100$ w sposób perfekcyjny to jest on falsyfikatem, kopią czy oryginałem? jaka jest jego wartość?
Sprawa jest prosta, kupić zamiennik, nie będzie podrobionego loga.
Cytat:
Zamieszczone przez
Nemo595
Mam oryginał i podróbkę newella. Podróbka lepiej trzyma niż oryginał po tym samym okresie uzytkowania. [emoji3]
Chyba chciałeś napisać, że masz Oryginał Canona i zamiennik w postaci Oryginalnego Newella. My tu mówimy o podróbce Canona ( z napisami Canon) - te podróby gorzej trzymają od uznanych zamienników typu Newell.
Ja mam 2 podróbki Canona (chyba). Były dość tanie, ale nawet naładować się nie dały. Mam też zamienniki Duracell i trzymają trochę gorzej, jednak zgodnie z tym co na nich napisane.