popraw skarbie ten tytuł
początek przygoty z fotografią ślubną
nie wypada
Wersja do druku
popraw skarbie ten tytuł
początek przygoty z fotografią ślubną
nie wypada
a tak serio bo juz w domu jestem :) to jak chcesz sie czegoś dowiedzieć napisz, pogadamy bez "nabijania postów"
widzę dużą ironię w twoich postach ..
Wy zapewne na początku byliście mistrzami fotografii i robiliście tak super zdjęcia że fotografia weselna to dla was był pikuś ;)
Nie wiem co złego jest w tym, że ktoś chcę zacząć to robić ...nie wyjdzie to nie wyjdzie płakać nie będę a wy każdy pomysł czy pytanie nowych użytkowników negujecie tacy jesteście wszyscy idealni i wszystko potraficie najlepiej ?
Na tym forum nie pogadasz, tu sami pro siedzą z wielkim bólem d..py, kiedy ktoś pyta o fotografię ślubną. Wiesz boja się o chleb.
Pozdrawiam,
K.
Kup dwie puszki 6D, na jedej 35 (1.4 lub 2.0) na drugiej 85 (1.2 lub 1.8). Na plenery 135 2.0. Optymalny zestaw.
4GB to raczej już przeszłość. Myślę, że parę sztuk przynajmniej 8GB by było okej. Lepiej więcej mniejszych. Nie będą się przycinać.
Po co grip? Oryginał. Baterie też oryginalne. Lepiej mieć spokój za parę groszy więcej.
Nie.
I chyba tyle w temacie. Najlepszy zestaw. Dwie puszki warto mieć, chociażby dla backup'u. A zestaw jak dla mnie idealny. Na więcej szkoda kręgosłupa.
Nie wypada zwracać uwagi w taki sposób. Skarbie.
Nie mają co robić i nudzą się na forum. ;)
zalecam troche luzu i pokory, jak sie chce czegoś dowiedzieć to czasem trzeba ogon podwinąc i słuchac, a nie prężyć grzbiet (przy PMS mozna troche wybaczyc, ale ...) :twisted:
OK, nie bedziesz płakac jak Ci nie wyjdzie, a nie pomyslałas co z PM którym spier....lisz zdjęcia ze slubu?
psiapsiółki którym robiłas foty na FB pewnie chwaliły ze super foty itd.... uwierz, starszemu człowiekowi w realnym świecie fotografii "za pieniądze" nie jest już tak łatwo
Uwierz widziałem sesje ślubne fotografów z okolic, którzy robili nawet 500d plus kit i wbudowany flesh ... i brali za to 2000 zł .. obłęd !
Jakieś oko mam więc jestem spokojna... wiem początki ciężkie jako drugi fotograf marne szanse na to by nabrać doświadczenia .. pozostaje chodzić do kościoła na śluby i prosić PM czy można popstrykać
Wszystkim tym wyrozumiałym forumowiczom dzięki za pomoc.
@kavior jest jak mówisz .. " skoro ja na tym trzepie kasę to po co mam pomagać innym by też trzepali" ;) tyle w temacie