A powiedzcie mi proszę,czy tu: http://img225.imageshack.us/my.php?image=0035jb.jpg bardzo widać łączenie? :/
Wersja do druku
A powiedzcie mi proszę,czy tu: http://img225.imageshack.us/my.php?image=0035jb.jpg bardzo widać łączenie? :/
w śrpodku widać 1 pasek o innym natężeniu światła pod kątem hmmm 80 stopni
ano ja też widzę szczególnie na ciemnieszej partii zdjęcia, chyba na drugim z kolei paśmie gór
iiii będzie trzeba uderzyć na wspomniany szlak :)
może sie uda, zakładam że dużo mniej zatłoczone niż szlaki typu polana-morskie-rysy, które nawet we wrześniu i cienkiej pogodzie są tak oblegane że na rysach nie ma gdzie siąść :) no ale mi sie udało ;)
pozdrawiam
Widac dwa wyrazne slady laczenia w srodku i jedna wielka krope w lewym gornym. Te dwa laczenia to wina zle wstawionego jednego elementu do panoramy ... cos pokaszaniles tam z levelami bo ten pasek jest wyraznie ciemniejszy niz pozostale.
Kurde nie wiem w który miejscu dokładnie to widzicie,bo zdjęcie robione z 3 pionowych,ja widze pasek pionowy po lewej stronie ,gdzieś w 1/3 obrazka.:/ Ale da się coś zrobić,jak sądzicie? Może by to zamaskował stępelkiem?? :/ Jadeit szlak w lecie jest używany mało,na pewno nie jest tak znany jak inne.Ale polecam tylko pod warunkiem,że widocznoć dopisuje. AAA widze też pasek łączenia obrazków 2 i 3 :/
Najgorsze jest to,że robiąc te foty nie robiłem nigdy panoram.Robiąc je wpadł mi do głowy pomysł,że może kiedyś coś sobie złożę.Jak widać robiłem czasami z za dużym przestojem,no i czego więcej nie zrobię,na AV :/
A masz jeszcze wersje robocza z paskami ? Ja panoramy w PS robie tak ze dostosowuje geometrie, skladam, dostosowuje levele na poszczegolnych kanalach zeby nie bylo takich kwiatkow jak u Ciebie a nastepnie maskuje linie polaczen wycierajac mniej udane fragmenty warstw miekka gumka.
Ten srodkowy pasek zaczynajacy sie od 1/3 konczacy nieco za polowa jest wyraznie widoczny jak sie spojzy na panorame z nieco wiekszej odleglosci. Z bardzo bliska widac za to pionowe laczenia.
McKane to linia przejścia shadows/highlights :D Spróbuje w PS'ie.One były robione w rawie na tych samych ustawieniach,tyle,że musiały mieć różnice w czasach,które się zrobiły z używania AV :/ A Zmiana kontrastu i takich tam to już po złożeniu.
ja tez coś fociłem pod panorame typu może kiedyś gdzieś
ale jej jeszcze nie składałem, to był, jest, widok ze stołu... ,jakiegoś tam nie pamietam nazwy, na śnieżke, na szlaku z przełęczy sowiej bodajże ;)
robiłem to na M ustalając jak mniemałem średnie ustawienia czasu z automatyki po Av.
pozdrawiam
No ja teraz robię na M,mierząc światło na góry i ustawiając czas wg drabinki.Później trzeba wołać dwa zdjęcia z niebem i dołem.Ostatnio zrobiłem panoramę z ok 30 kawałków,ale siedzi na kompie...i chyba tam zostanie :D