Odp: [recenzja] SIGMA 20 f/1.4 ART
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Nie dziwi Cię to, że winietowanie zmierzone przez producenta jest prawie 2,5 raza większe niż wynik twojego pomiaru :?:
Czyli co, mam dodać winietę w PS ? :D
Po prostu kupiłeś sprzęt niezgodny ze specyfikacją producenta, ale nie przejmuj się...masz 10 dni na zwrot ;)
Kupiłem ten słoik. Ostrość zdjęć jest genialna.
Potwierdzam uwagę Cichego o blikach. U mnie pojawiają się nawet jak Słońce jest poza kadrem.
Mógłby ktoś napisać jak sprawuje się on w użytkowaniu w porównaniu do 24L II chodzi mi o szybkość, ostrość na pełnej dziurze, celność. Zastanawiam się nad wymianą Canona na to szkiełko bo przydałoby mi się coś ciut szerszego, a jestem posiadaczem super udanej sztuki S35A i ciągnie mnie do kolejnej Sigmy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Poozon
Kupiłem ten słoik. Ostrość zdjęć jest genialna.
Potwierdzam uwagę Cichego o blikach. U mnie pojawiają się nawet jak Słońce jest poza kadrem.
Czy mógłbyś pokazać jakieś zdjęcie w 100% wielkości, albo chociaż wycięty kawałek przy 100%, gdzie widać tą super ostrość?
Czy ktoś pracował już tym obiektywem na ślubach w trudnych warunkach oświetleniowych?
a czy ktoś może porównać w jakiś sposób, sigmę art do sigmy 20 1.8 i czy ktoś wie czy była różnica w jakości tej drugiej w wersji I i II?
Cytat:
Zamieszczone przez
stempel74
a czy ktoś może porównać w jakiś sposób, sigmę art do sigmy 20 1.8 i czy ktoś wie czy była różnica w jakości tej drugiej w wersji I i II?
W jakiś sposób możesz sobie porównać na TDP. A skoro już jesteśmy przy tym portalu, to tylko potwierdziło się , jak świetna to optyka. 24 L II, o ile w ogóle można te dwa obiektywy porównać, zostało lekko zmasakrowane ;)
Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art Lens Image Quality
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
W jakiś sposób możesz sobie porównać na TDP. A skoro już jesteśmy przy tym portalu, to tylko potwierdziło się , jak świetna to optyka. 24 L II, o ile w ogóle można te dwa obiektywy porównać, zostało lekko zmasakrowane ;)
Sigma 20mm f/1.4 DG HSM Art Lens Image Quality
Pod warunkiem,że trafi, szybko trafi w różnych warunkach.
Ponawiam prośbę czy ktoś testował tą Sigmę 20/1.4 na reportażach, ciemna sala/prędkość AF ?